73% Latvijas iedzīvotāju uzskata sevi par valsts patriotiem

Salīdzinoši biežāk starp tiem, kuri sevi uzskata par valsts patriotiem, ir iedzīvotāji vecumā no 40 līdz 55 gadiem, vīrieši, latvieši, lauku teritoriju un Pierīgas reģiona iedzīvotāji, vadītāji un augstākā līmeņa speciālisti.

Savukārt piektā daļa (22%) Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju sevi neuzskata par Latvijas patriotiem (15% – drīzāk nē; 7% – noteikti nē). Salīdzinoši biežāk starp tiem, kuri sevi neuzskata par Latvijas patriotiem, ir sievietes, cittautieši, nepilsoņi, strādnieki, kā arī mājsaimnieces vai par mājsaimniecību atbildīgie.

5% aptaujāto nav konkrētas atbildes uz šo jautājumu.

Par aptauju

Aptauju pētījumu aģentūra TNS veica sadarbībā ar telekompāniju LNT, raidījumu 900 sekundes, laikā no 2013.gada 5. līdz 7. novembrim, ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 800 Latvijas ekonomiski aktīvos iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 55 gadiem.

TNS pētījums interneta vidē ir reprezentatīvs Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju kopumam vecumā no 18 līdz 55 gadiem. Izlases kopa ir veidota balstoties uz gadījuma izlasi, izslēdzot pašpieteikšanos. Interneta pētījumu organizēšanā TNS stingri ievēro ESOMAR rekomendācijas interneta aptauju izlašu veidošanā un veikšanā.

TOP Komentāri

avatar