5 padomi vecākiem: drošs planšetdators bērniem

Mūsdienās bērniem planšetdatori ir viena no iekārojamākajām ierīcēm. Planšetdators var būt noderīgs rīks gan izklaidei, gan jaunu zināšanu ieguvei. Taču ne viss internetā pieejamais saturs ir piemērots mūsu bērniem.  Lēmumu par šādas ierīces iegādi parasti veic vecāki, bet ne vienmēr aizdomājamies par to, ka planšetdatoru varam sagatavot darbam dažādu vecuma bērnu vajadzībām. Aicinām iepazīties ar padomiem, kā ierīci sagatavot, lai tā būtu droša, kalpotu ilgi un saturs veicinātu bērna intelektuālo attīstību.

Drošība – vienmēr pirmajā vietā

Izmantojot planšetdatorus, vienmēr primāri jādomā par bērna drošību. Ar dažādu programmu palīdzību ir iespējams bērnu pasargāt, kā arī kontrolēt laiku, ko bērns pavada izmantojot ierīci. Izveidots kopīgs ģimenes konts ļauj gan bloķēt saturu, ko nevēlaties, lai jūsu bērns patērētu, kā arī neļaus aizrauties ar pārmērīgu ierīces lietošanu. Izmantojot Android operētājsistēmu, lietderīga būs Google Family Link vai Samsung Kids Mode lietotne. Darba sākšana ar šīm lietotnēm ir ļoti vienkārša – instalējiet tās savā un bērna ierīcēs un pierakstieties, izmantojot to pašu kontu.

Parūpējieties, lai ierīce kalpo ilgi

Tas, cik ilgi viedierīce kalpos, atkarīgs no tā, cik saudzīgi to izmantosim. Lielākā daļa bērnu nedomā par viedierīču vērtību un aizsardzību, tāpēc var nejauši izliet uz tās dzērienu vai nejauši to nomest. Šī iemesla dēļ ir ārkārtīgi svarīgi nodrošināt planšetdatoram papildu aizsardzību. Planšetdatoriem pieejami krāsaini, rotaļīgi vāciņi, kas ne tikai pasargās ierīci no triecieniem, bet piesaistīs  bērna uzmanību un padarīs tā lietošanu vēl ērtāku. Lai pasargātu ierīces ekrānu, izmantojiet speciālu aizsargplēvi. Tā planšetdatoram nodrošinās gandrīz neredzamu papildu aizsardzības slāni. Ekrāna aizsargs nemazinās ekrāna spilgtumu, un planšetdators būs pasargāts no netīrumiem un skrāpējumiem.

Lejupielādējiet izglītojošas lietotnes bērniem

Lielākā daļa bērnu planšetdatoros spēlē spēles vai skatās video, taču pieejamo lietotņu klāsts sniedz daudz plašākas iespējas. Viena no prasmēm, ko interesanti būs apgūt dažādos vecumos, ir zīmēšana. Piemēram, jauno Samsung Tab S7 FE var izmantot kopā ar S Pen – viedo pildspalvu, kas palīdzēs pamodināt iztēli un atraisīt jūsu bērna radošo potenciālu. Bērns varēs iemācīties rakstīt, zīmēt un radoši nodot to, ko parasti zīmētu uz balta papīra. Izmantojot Multi Active Window funkciju, bērns varēs paralēli skatīties pamācošus video Youtube un tajā pašā ekrānā vienlaicīgi arī zīmēt. Planšetdators var palīdzēt attīstīt arī bērna loģisko domāšanu, risinot izaicinošas mīklas un loģikas uzdevumus lietotnēs Lightbot un Lightbot Jr.

Personīgo datu aizsardzība

Ja bērns izmanto Jūsu personīgo planšetdatoru, aicinām parūpēties par savu datu drošību – tos dublējot. Savās viedierīcēs mēs parasti glabājam svarīgu informāciju, fotoattēlus, darba dokumentus, tāpēc informācijas dublēšana nodrošinās to, ka svarīga tā vienmēr būs drošībā. Ja savu planšetdatoru dodat lietot bērnam, spēles vai citu darbību laikā bērns var nejauši izdzēst vai pārvietot kādu jums svarīgu informāciju. Datu dublēšana nav grūta. Tā ir pieejama tādās lietotnēs kā Dropbox vai Google Drive, kas ir mākoņpakalpojumi un ļauj dublēt ierīcē esošo informāciju, uzglabājot to virtuālā krātuvē.

Kontrolējiet saturu Youtube

Video straumēšanas platforma Youtube ir ieguvusi īpašu popularitāti bērnu un jauniešu vidū, taču ne viss platformā pieejamais saturs ir piemērots bērniem. Gan Youtube lietotnē, gan interneta pārlūkprogrammā ir iespējams uzstādījumos ieslēgt “Drošības režīmu”, kas kaut daļēji, taču parūpēsies par to, lai jūsu bērnam nebūtu pieeja vardarbīgam saturam.

Attēls: publicitātes

TOP Komentāri

avatar