47% aptaujāto vannas istabā dod priekšroku skandināvu interjeram

Nākamais populārākais interjers vannas istabā Latvijā ir Vidusjūras (13%) un romantiskais stils (13%), bet mazāk populāri ir Āzijas (3%) un urbānais (4%), kā arī retro stils (1%).

Aptaujas ietvaros tika izpētītas arī vannas istabas mūsu kaimiņvalstīs.  Viens no galvenajiem secinājumiem, ka visās trijās Baltijas valstīs interjera gaume ir līdzīga – šo valstu iedzīvotāji pārliecinoši dod priekšroku skandināvu stilam. Nedaudz atšķirīgāki rezultāti ir igauņiem – salīdzinot ar Latvijas un Lietuvas iedzīvotājiem, tie vairāk dod priekšroku  romantiskajam stilam un Āzijas stilam.

Gustavsberg ir veicis līdzīgu aptauju arī Skandināvijā. Interesanti, ka atsevišķās Skandināvijas valstīs gaišajam, plašajam ar tīrajām līnijām un balto porcelānu stilam priekšroku dod daudz mazāks aptaujāto īpatsvars. Piemēram, Zviedrijā šis stils ir vienlīdz populārs ar Vidusjūras un to atbalsta aptuveni tikai 13%. Vispopulārākais šis stils ir Dānijā (72%), kur otrs populārākais interjers tiek veidots Āzijas bambusa, tumšo koku un ar melniem akcentiem stilā.

Šajā pēc Gustavsberg iniciatīvas veiktajā aptaujā noskaidrots, ka Latvijā 94% aptaujāto mājās ir tikai viena vannas istaba. Tikai 6% iedzīvotāju tās ir divas, kas ir mazāk nekā Lietuvā un Igaunijā, kur attiecīgi divas vannas istabas ir 15% un 10%.

Interesanti, ka lielākā daļa vīriešu vannas istabu uztver kā vietu, kur var nomazgāties un iztīrīt zobus, bet sievietēm vannas istaba ir svarīga arī kā vieta, kur var veltīt laiku tikai sev un relaksēties. Igauņi ir visromantiskākie – gandrīz katrs desmitais vannas istabu uztver kā vietu romantikai.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar