43% iedzīvotāju uzturā biežāk lieto augļus un dārzeņus

43% jeb gandrīz katrs otrais iedzīvotājs, tuvojoties pavasarim, pārskata savu ēdienkarti un biežāk uzturā lieto svaigus augļus un dārzeņus. Turklāt 39% augļus un dārzeņus maltītēs iekļauj pat vairākas reizes dienā, secināts Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo aptaujā.

 

Lielākā daļa jeb 61% iedzīvotāju augļus un dārzeņus uzturā lieto svaigus, 37% no tiem gatavo sautējumus, zupas, salātus, savukārt 7% iedzīvotāju spiež no tiem svaigās sulas. Kā liecina aptaujas rezultāti, vien neliela daļa – 4% iedzīvotāju – no augļiem un dārzeņiem gatavo ievārījumus un marinējumus.

 

Iecienītāko augļu vidū respondenti minējuši banānus, ābolus, zemenes un  apelsīnus, savukārt no dārzeņiem priekšroka tiek dota tomātiem, gurķiem, burkāniem un kartupeļiem.

 

Lai arī 67% aptaujas dalībnieku norādījuši, ka svaigus augļus un dārzeņus uzturā lieto regulāri visa gada garumā, 28% tos biežāk uzņem vasarā un rudenī kad plaši pieejama Latvijā audzētā produkcija.

 

„Pēc garā ziemas perioda, ir jo īpaši nepieciešams uzņemt papildus enerģijas devu. Minerālvielām un vitamīniem bagāts uzturs palīdzēs ne tikai uzturēt sevi formā, bet arī sniegs spēku un mundrumu. Dārzeņu un augļu papildus iekļaušana uzturā, ēdiens, kas papildināts ar zaļumiem un dīgstiem, svaigi spiestas sulas – tās ir tikai dažas iespējas, kā dažādot savu ēdienkarti,” komentē Normunds Baranovskis, Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs.

 

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar