42% Latvijas iedzīvotāju sulas dzer reti

Interesanti, ka sulu izvēlē dominē ērtums, tāpēc visvairāk ikdienā tiek dzertas veikalā nopērkamās paku sulas, kuras Latvijas Lauksaimniecības universitātes nesen veiktajā pētījumā ir atzītas par ļoti labu minerālvielu, vitamīnu, atioksidantu un citu aktīvo vielu avotu.

Aptauja tika veikta uzsāktā projekta SULASSPĒKS ietvaros, un tajā piedalījās 1010 Latvijas iedzīvotāju. Projekta SULASSPĒKS misija ir ar dažādiem augstskolu pētījumiem un eksperimentiem, kā arī socioloģiskām aptaujām izglītot par sulu pozitīvajām īpašībām, kā arī veicināt augļu, dārzeņu un sulu patēriņu sabiedrības ikdienas uzturā.

Saskaņā ar veiktās aptaujas rezultātiem, sulas dzer bieži aptuveni 29% aptaujāto: katru dienu vai gandrīz katru dienu to dara aptuveni 12% respondentu, bet17% to dara vismaz divas trīs reizes nedēļā. Savukārt 29% respondentu dzer sulas aptuveni vienu reizi nedēļā.

Līga Sakne, biedrības “5 dienā” un SIA “CIDO Grupa”  pārstāve atzīst, ka sulu dzeršanā aptaujātie dod vienādu priekšroku galvenajiem sulu veidiem: 34% aptaujāto ikdienā dod priekšroku paku sulām, 31% – svaigi spiestajām sulām, bet 30% mājās pasterizētajām sulām.

L.Sakne norāda, ka sulās ir dažādas minerālvielas un citas aktīvās vielas, kas ir nepieciešamas mūsu organismam un veselībai. Tām ir ļoti labas spējas neitralizēt mūsu organismam kaitīgos brīvos radikāļus, kā arī tām piemīt antioksidējošās īpašības. Tāpēc to lietošana mūsu uzturā ir ļoti svarīga, it īpaši ņemot vērā Pasaules Veselības organizācijas un uztura speciālistu ieteikumus, ka augļiem un dārzeņiem ir jābūt galvenajai produktu grupai mūsu uzturā.

TOP Komentāri

avatar