31% Latvijas iedzīvotāju Ziemassvētkos tērēs vairāk nekā 200 EUR

“Ferratum Grupas” veiktais starptautiskais pētījums par Ziemassvētku tēriņiem parādīja, ka 31% Latvijas iedzīvotāju šajos Ziemassvētkos plāno tērēt vairāk nekā 200 EUR, no kuriem 7% svētku tēriņiem veltīs 500-900 EUR, bet 2% aptaujāto – pat vairāk nekā 1000 EUR.

“Ferratum Bank” izpilddirektora vietnieks Anti Kumpulainens (Antti Kumpulainen) uzsver: “Svētki ir tas laiks, kad tēriņi parasti ir stipri lielāki nekā vidēji gada laikā, tāpēc īpaši pozitīvi vērtējam to, ka 59% Latvijas iedzīvotāju Ziemassvētkiem nolēmuši un var atļauties tērēt vairāk vai tikpat līdzekļu, cik pagājušajā gadā.”

Lielāko daļu tēriņu sastādīs saldumu un delikatešu iegāde (35%), sporta aktivitāšu finansēšana (32%), ziemas apģērba iegāde (22%) un ceļošana (10%). Savukārt populārāko dāvanu vidū ir rotaļlietas un grāmatas (28%), dāvanu kartes (27%), mājsaimniecības piederumi (19%) un elektropreces (12%).

“74% Latvijas iedzīvotāju svētkos būtiskākā ir laika pavadīšana ar ģimeni, un šī, mūsuprāt, ir ļoti liela vērtība,” turpina Anti Kumpulainens. Ziemassvētku gara izbaudīšana ir būtiska 28% Latvijas iedzīvotāju, saņemt dāvanas kā svarīgāko min 10% aptaujāto, izbaudīt ziemas sporta veidus vēlas 4% iedzīvotāju, savukārt, 5% aptaujāto Ziemassvētku laiku neuzskata par īpašu.

TOP Komentāri

avatar