ZZS kandidāts Valsts prezidenta amatam – ministrs Raimonds Vējonis

Paužot atbalstu R.Vējonim kā Valsts prezidenta amata kandidātam, tika akcentēts, ka R.Vējonis ir pieredzējis politiķis un būtu cienīgs ieņemt valsts augstāko amatu.

R.Vējonis, izsakot pateicību kolēģiem par uzticēšanos, uzsver: „Mūsu apvienībā ir daudz cilvēku, kuri ir cienīgi pretendēt uz augsto amatu un varētu gūt Saeimas deputātu atbalstu. Zaļo un zemnieku savienība savu lēmumu ir pieņēmusi atklāti, nosaucot gan katras partijas kandidātus, gan informējot par politisko konsultāciju gaitu. Uzskatu, ka apvienību veidojošo partiju atklātība un demokrātiskums šajā procesā ir vēl viena reāla liecība, ka Latvijas politikā ir augsta politiskā kultūra”.

ZZS sākotnēji vienojās, ka katra no apvienībā ietilpstošajām partijām iekšēji diskutē un apspriež iespējamos kandidātus Valsts prezidenta amatam. R.Vējoņa kandidatūru izvirzīja Latvijas Zaļā partija un pārējās ZZS veidojošās partijas un partijas, kurām ir sadarbības līgumi ar ZZS, pauda savu atbalstu R.Vējonim.

Diskutējot par kandidāta izvirzīšanu Valsts prezidenta amatam, ZZS līderi akcentēja tās prioritātes, kurām valsts augstākajai amatpersonai būtu jāpievērš īpaša uzmanība. Partijas „Latvijai un Ventspilij” valdes priekšsēdētājs Aivars Lembergs atzina, ka pašreizējā neskaidrā ģeopolitiskā situācija atstāj lielu ietekmi uz valsts iekšpolitiku un sabiedrības noskaņojumu. Līdz ar to svarīgi, lai Valsts prezidents būtu nācijas līderis, ar spēcīgu iekšējo pārliecību, kas spēj saliedēt galvenās etniskās grupas un vienlaikus ir spējīgs aizstāvēt Latvijas valsts intereses starptautiskā mērogā. Liepājas partijas valdes priekšsēdētājs Uldis Sesks atzina, ka ZZS saknes ir reģionos, tāpēc svarīgi, lai nākamajam Valsts prezidentam kā prioritāte būtu vienmērīga Latvijas attīstība, iekšpolitiskās situācijas stabilitāte un sabiedrības saliedētība.

ZZS veido Latvijas Zemnieku savienība un Latvijas Zaļā partija, kā arī ir noslēgtas vienošanās par sadarbību ar partiju „Latvijai un Ventspilij” un Liepājas partiju. 12.Saeimā ZZS frakcijā ir 21 deputāts.

1

TOP Komentāri

avatar
1 Komentāra topiki
0 Raksta atbildes
0 Sekotāji
 
Vislielākā reakcija
Karstākais komentāru topiks
0 Komentāru autori
ko Nesenie komentāru autori
jaunākie vecākie vispopulārākie
ko
Viesis
ko

Cilvēks jau nav slikts, bet kā Latvijas prezidents šķiet jokains. Vismaz pagaidām