Zombiji īpašā misijā Rīgas ielās aicina nelietot mobilos telefonus pie stūres

Lai mainītu mobilā telefona “nozombēto” satiksmes dalībnieku uzmanību un paradumus, Rīgas ielās devās zombiji – Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) kampaņas “Izkāp no telefona!” vēstneši. Izstaigājot krustojumus ar lielāko satiksmes intensitāti un izbraucot Rīgas centra ielas īpašā automobilī, zombiji uzrunāja un brīdināja ne vien autovadītājus un viņu līdzbraucējus, bet arī citus satiksmes dalībniekus: “Telefons un satiksme nav savienojama kombinācija!”

Automobilis Volkswagen T-Roc vairākas stundas mēroja ceļu cauri pilsētas centram, aizrādot par telefona lietošanu pie stūres vairākiem desmitiem autovadītāju, kā arī pievēršot gājēju uzmanību, kuri pārejas šķērsoja, iegrimuši savu telefonu ekrānos.

“Mobilais telefons pie stūres “nozombē” autovadītājus. Novēršot uzmanību no ceļa kaut uz sekundi, šoferi automātiski kļūst par neko nedzirdošiem un neredzošiem zombijiem, tādējādi apdraudot ne vien savu, bet arī citu satiksmes dalībnieku veselību un dzīvību. Taču nomirt vienas neizlasītas īsziņas, neatbildēta zvana, neredzēta ieraksta sociālajos tīklos dēļ ir ne tikai bezjēdzīgi, bet arī absolūti muļķīgi,” savos secinājumos dalās kampaņas “Izkāp no telefona!” vēstneši.

 

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar