Zolitūdes traģēdijas vietā vēl viens eksperiments – kontrolēta dedzināšana

Šobrīd aktīvi turpinās izmeklēšana Zolitūdes traģēdijas lietā, taču precīzu notikušā cēloņu noskaidrošanai ir jāveic dažādi eksperimenti, kas ekspertiem parādīs, kādā stāvoklī atradās sabrukušās ēkas daļas traģēdijas dienā.

 

Pirmais eksperiments notikuma pagājušajā mēnesī no 15. līdz 17.aprīlim, kad tika radīti apstākļi, kas lika iebrukt vienai no iepriekš nesabrukušajām jumta konstrukcijām, taču nākamnedēļ 27. vai 28.maijā notiks otrais eksperiments, kura laikā tiks dedzinātas nesabrukušās jumta konstrukcijas. Precīzu eksperimenta datumu un laiku eksperti vēl nav noteikuši, jo tas būs atkarīgs no dažādiem faktoriem, galvenokārt no meteoroloģiskajiem  apstākļiem.

 

Otrais eksperiments nepieciešams, lai izpētītu, kā uguns varējis ietekmēt jumta stiprību, jo aptuveni divus gadus pirms traģēdijas uz Maxima XX jumta bija izcēlies ugunsgrēks.

 

Kopš traģēdijas ir pagājis pusgads un pašlaik kriminālprocesā par cietušajiem atzīti 103 bojā gājušo tuvinieki, 51 cietušais, kurš traģēdijā guvis miesas bojājumus un 40 personas, kurām nodarīts materiālais vai morālais kaitējums.

 

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar