Zolitūdes traģēdijas lietā vēl viens kriminālprocess – pret «Maxima»

Process pēc Krimināllikuma 146. panta 1. un 2. daļām par darba aizsardzības noteikumu pārkāpšanu, Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldē uzsākts, jo tas ir vienīgais veids, kā pārbaudīt Valsts darba inspekcijas (VDI) slēdzienā minētos faktus, par darba drošības noteikumu pārkāpumiem uzņēmuma SIA Maxima Latvija tirdzniecības objektā Priedaines ielā 20 un izvērtēt vai darba devējs saucams pie kriminālatbildības. Kā zināms Zolitūdes traģēdijā bojā gāja arī četri uzņēmuma darbinieki, bet divi guva smagus ievainojumus.   

 

Jāpiebilst, ka apjomīgajā Zolitūdes traģēdijas izmeklēšanas gaitā, šis jau ir otrs atsevišķi uzsāktais kriminālprocess. Pirmais bija par dokumentu viltošanu. 17.februārī kriminālprocess par dokumentu viltošanu tika nodots prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai. 27.februārī jau pieņemts prokurora priekšraksts par sodu 1920 eiro apmērā. Persona piespriesto sodu jau ir samaksājusi.

 

 

Uzziņai: Krimināllikuma 146.pants. Darba aizsardzības noteikumu pārkāpšana

(1) Par darba aizsardzību vai tehnisko drošību reglamentējošo normatīvo aktu prasību pārkāpšanu, ja to izdarījis uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības), iestādes vai organizācijas vadītājs vai cita persona, kas atbildīga par šo noteikumu ievērošanu, un ja šis nodarījums izraisījis miesas bojājumus ar veselības traucējumu vai darbspēju paliekošu zaudējumu, —

soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

(2) Par tādu pašu nodarījumu, ja tas izraisījis cilvēka nāvi vai smagus miesas bojājumus vairākiem cilvēkiem, —

soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

 

TOP Komentāri

avatar