Zolitūdes lietā – par katru bojāgājušo tiks izmaksāti 100 000 eiro

Maxima Latvija” vadītājs Andris Vilcmeiers par panākto vienošanos: „Zolitūde bija milzīga traģēdija, kura ietekmēja daudzas dzīves. Mēs nevaram mainīt lietas, kas notikušas, bet varam ietekmēt to, kas būs. Tādēļ esmu gandarīts, ka kopējā dialogā esam panākuši ļoti svarīgu lēmumu par atbalstu cietušo ģimenēm. Mūsu mērķis bija atrast abpusēji pieņemamu un konstruktīvu risinājumu, kas ļautu izbeigt ilgās un sāpīgās tiesvedības un sniegtu reālu palīdzību cilvēkiem jau tagad.”

Pirmās vienošanās tika parakstītas ar ģimenēm, kuras pārstāv Aldis Gobzems – cietušo pārstāvis lielākajai daļai lietu. Tiesvedībā esošo pušu samierinātājs bija advokātu birojs „Vilgerts”, kas piedalās arī vienošanās noslēgšanas procesa organizēšanā.

Cietušo pārstāvis Aldis Gobzems uzsver: „Mans kā Zolitūdes traģēdijā cietušo pārstāvja pienākums ir aizstāvēt savus klientus un meklēt veidus, kā tiem palīdzēt. Šobrīd varu paziņot, es savu solījumu esmu izpildījis. Ilgu, bet konstruktīvu pārrunu rezultātā ar „Maxima Latvija” vadību esam nonākuši pie Latvijas vēsturē apjomīgākās un sarežģītākās lietas risinājuma – vienošanās, kas paredz, ka katra ģimene, tostarp arī glābēju ģimenes, saņems 100 000 EUR par katru bojāgājušo. Šīs izmaksas ģimenēm jau ir uzsāktas. Gribu arī uzsvērt, ka vienošanās parakstīšana ir ģimeņu brīva izvēle, bet tiesu darbi pret Homburg un citiem turpināsies.”

Vienošanās attiecas uz visām bojāgājušo ģimenēm, kuras pārstāv arī citi advokāti. Šobrīd uzsākts vienošanās parakstīšanas process jau ar vairākām bojāgājušo ģimenēm.

Tāpat pašlaik tiek strādāts arī pie risinājuma cietušajiem, kuri guvuši fiziskus miesas bojājumus, taču detalizēti par to sabiedrība tiks informēta tiklīdz būs izveidots skaidrs mehānisms.

SIA „Maxima Latvija” jau pirms šīs vienošanās parakstīšanas ir nodrošinājusi finansiālu atbalstu cietušajiem vairāk nekā 2 miljoni eiro apmērā. Savukārt SIA „Tineo” veikusi zemes gabala Priedaines ielā 20 dāvinājumu Rīgas domei Zolitūdes traģēdijas piemiņas vietas izveidei.

Foto:publicitātes

TOP Komentāri

avatar