Zolitūdē līdz traģēdijas gadadienai izveidos pagaidu piemiņas vietu

Sanāksme notika nekustamajā īpašumā Priedaines ielā 20. No pašvaldības puses piedalījās Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks  un Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs.

Rīgas domes Īpašuma departaments ir sagatavojis četrus pagaidu piemiņas vietas ideju skiču variantus. Piemiņas vietas izveides pamatā ir izmantoti trīs materiāli – akmens, betons un stikls.

Plānots, ka  pagaidu piemiņas vietā būs uzraksts:  „2013.gada 21.novembrī šajā vietā, Priedaines ielā 20, sagrūstot lielveikalam, dzīvību zaudēja 54 cilvēki un vairāki desmiti tika ievainoti. Rīgas pilsētas dome, pieminot Zolitūdes traģēdiju, ir izveidojusi pagaidu piemiņas vietu kā pirmo simbolisko soli tautas piemiņai uz mūžu.”

Tikšanās laikā biedrība „Zolitūde 21.11.” nolēma nākamās nedēļas laikā kopīgā sanāksmē izvērtēt, kura no ideju skicēm būs vispiemērotākā Zolitūdes traģēdijas pagaidu piemiņas vietai.

Pašvaldības īpašumā esošajā teritorijā jau ir veikti virkne labiekārtošanas darbu  – nopļauts zāliens, iestādīti koki, kā arī likvidēti  bijušās autostāvvietas satiksmes apzīmējumi. Jau tuvākā laikā teritorijā  tiks izvietotas jaunas ziedu kastes un soliņi. 

Foto: Vladislavs Prošķins F/64 Photo Agency

TOP Komentāri

avatar