Zināms Garšīgākais Latvijas medus un stiprākie biškopji

Viens no gaidītākajiem saieta notikumiem ir konkurss “Garšīgākais Latvijas medus 2015”, kurā šogad biškopji no visas Latvijas kopā iesniedza 54 dažādus medus veidus. Saieta viesi visas dienas garumā tos aktīvi degustēja un vērtēja, par garšīgāko medu atzīstot, Ingūnas Čaunas meža ziedu medu no Mālpils. Kā otrais garšīgākais medus novērtēts Uģa Mālnieka liepu medus no Daugavas lokiem un trešais – Alitas Grugules dažādu ziedu medus no Ventspils novada.

Konkursā “Veiksmīgākā biškopības produkta etiķete 2015” biškopji iesniedza savas medus etiķetes un burciņu noformējumus, sacenšoties par skaistākās etiķetes titulu. Konkurence bija ļoti sīva, un godalgoto pirmo vietu saieta viesu vērtējumā šogad ieguva Iveta Brice no Limbažu novada. Otro vietu dalīja Linda Purviņa no Z/S “Medņi” Talsu novadā un IK Porga pārstāvji Inese un Aivars Zaikovski no Balvu novada, bet trešo vietu ieguva Dace Nebēdniece no Z/S “Dravas” Kokneses novadā. Bet skatītāju simpātijas balvu saņēma Igors Ignatjevs no Valkas novada.

Biškopji un citi saieta viesi piedalījās arī dažādās sportiskajās aktiviātēs. Īpaši iecienīta aktivitāte šogad bija SIA “Deiva” Lidojošais spilvens, kur gan mazie, gan lielie saieta dalībnieki savā starpā sacentās spilvena tālmešanā. Šajā disciplīnā uzvaru izcīnīja vairākkārtējs saieta spilvena mešanas čempions Kaspars Garkalns, kuram spilvenu izdevās aizmest veselus 22,63 metrus.

Pirmo reizi Z/S “Lielvaicēni” piedāvāja atsevišķas disciplīnas sievietēm un vīriešiem. Sievietes savu veiklību pārbaudīja “Kandija šķēršļu joslā”, kurā uzvarēja Maira Meldere, savukārt vīrieši savus spēkus izmēģināja spēka un izturības disciplīnā “Smagais sīrups”, kas vīriem izrādījās īsts izaicinājums, jo ne visiem bija pa spēkam. Šajā disciplīnā sīvā cīņā uzvarēja Ivars Zieds-Ziediņš, kas smagos sīrupa spaiņus noturēja veselas 36,28 sekundes.

Acu mēru un svara izjūtu dalībnieki pārbaudīja SIA “RS Bite” Vaska mērs. Šajā disciplīnā dalībnieki vien apskatot un paceļot bišu vaska rituli, mēģināja noteikt precīzu tā svaru. Tas svēra 11,58 kg, un ar minējumu 11,5 kg visprecīzāk uzminēja Artūrs Juha un Mārtiņš Krauze.

SIA “Vinnis” Lielajā komandu stafetē pārliecinoši uzvarēja komanda no Daugavpils “Tieši tā – no Daugavpils”, pārvarot 11 netradicionālas spēka, atjautības un veiklības disciplīnas. Viņi saņēma arī specbalvu no atpūtas kompleksa “Zviedru cepures”.

TOP Komentāri

avatar