Zināmi konkursa “Supernova 2019” pusfinālisti

Ir zināmi visi dalībnieki, kuri piedalīsies Latvijas Televīzijas autoru un izpildītāju konkursa “Supernova 2019” divos pusfinālos un TV tiešraidēs cīnīsies par iespēju pārstāvēt Latviju 64. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Telavivā. No 33 dalībniekiem, kuri novembrī piedalījās otrajā atlases kārtā, uzstājoties žūrijas priekšā, dalībai konkursā izvēlēti 16 pretendenti.

Konkursa “Supernova 2019” divos pusfinālos redzēsim ne tikai Latvijā jau zināmus mūziķus un grupas, bet arī jaunus, līdz šim mazāk zināmus vārdus. Piektās sezonas pusfinālos iekļuvuši Samanta Tīna, Markus Riva, Elza Rozentāle, Edgars Kreilis, Adriana Miglāne, “Double Faced Eels”, “Dziļi Violets feat. Kozmens”, “Laime Pilnīga”, “Laika Upe”, “Carousel”, “Kris & Oz”, Kristiāna Bumbiere, Alekss Silvērs, Aivo Oskis, Kristīne Pastare (Peress), Līga Rīdere.

Pēc pirmās dziesmu noklausīšanās gan mūzikas izdevniecības “Universal Music Group” repertuāra nodaļa, gan Latvijas žūrija atzina, ka šajā sezonā augusi konkursam iesniegto dziesmu kvalitāte. “Ar katru gadu mēs aizvien vairāk pietuvojamies konkursa pamatidejai – veidot “Supernovu” kā Latvijā radītas popmūzikas attīstības platformu, kur gatavākā komanda iegūst iespēju sevi parādīt lielākai auditorijai Eirovīzijas dziesmu konkursā. Dalība “Supernovā” var būt viens no pakāpieniem mūziķu pasaules iekarošanas plānā,” saka “Supernova 2019” producente Ilze Jansone.

“Vērtējot dziesmas un dalībnieku uzstāšanos klātienē, žūrija centās atrast nepieciešamo līdzsvaru starp jaunajiem un pieredzējušajiem izpildītājiem, saglabājot intrigu par to, kurš būs pārliecinošāks šoreiz, un dodot iespēju arī jaunajiem parādīt sevi lielākas auditorijas priekšā,” skaidro “Supernova 2019” žūrijas vadītājs DJ Rudd.

Vairāki iepriekšējo sezonu dalībnieki konkursā atgriežas kā dziesmu autori. Piemēram, Aminata ir sacerējusi Aleksa Silvēra izpildīto dziesmu “Fireworks” un “Supernovā” piedalās jau ceturto reizi, bet Jānis Driksna, kurš iepriekš veiksmīgi startējis gan kā autors, gan kā izpildītājs grupas “My Radiant U” sastāvā, šogad “Supernovā” piedalās kā Adrianas Miglānes izpildītās dziesmas “Scared of love” autors. Savukārt Mārtiņš Gailītis jeb Marka konkursā debitē gan kā autors, gan kā izpildītājs un producents – viņš ir producējis ne vien savas grupas “Double Faced Eels” dziesmu, bet ir viens no producentiem Kristiānas Bumbieres izpildītajai dziesmai “Remedy”. Kopā ar grupas biedru Reini Straumi viņš kā autors piedalījies arī Elzas Rozentāles dziesmas “You came on tiptoe” radīšanā. Starp citu, šīs dziesmas mūzikas un vārdu tapšanā savu artavu devusi arī Māra Upmane-Holšteine.

Iepriekšējās sezonas dalībnieki “In My Head” šogad palīdzējuši radīt grupas “Laika Upe” dziesmu, bet TV šova “X Faktors” žūrijas pārstāvis un grupas “Instrumenti” dalībnieks Reinis Sējāns “Supernovā” debitē kā producents Kristīnes Pastares izpildītajai dziesmai “Smaragdi un pelni”. Nevienu “Supernovas” sezonu nav izlaidis ne vien dziedātājs Markus Riva, bet arī producents Kaspars Ansons, kurš šoreiz producējis Adrianas Miglānes un Aleksa Silvēra dziesmas. Kaspars Ansons ir līdz šim veiksmīgākais konkursa producents, kura dziesmas “Supernovā” katru gadu iekļuvušas finālā un divas reizes plūkušas uzvaras laurus.

Interesanti, ka “Supernova 2019” pusfinālos piedalās divas dziesmas ar nosaukumu “Fire” – vienu izpilda grupa “Double Faced Eels”, bet otru – Edgars Kreilis. Savukārt Aleksa Silvēra izpildītajai un Aminatas sarakstītajai dziesmai dots nosaukums “Fireworks”. Mārcis Vasiļevskis kā izpildītājs piedalās divos skaņdarbos – dueta “Carousel” sastāvā un savā ierastajā ampluā grupā “Laime Pilnīga”.

Savu viedokli izteikusi arī tautas žūrija

Visas 33 dziesmas, kas bija izturējušas pirmo atlases kārtu, konkursa mājas lapā un projekta YouTube kontā vērtēt varēja arī plašāka sabiedrība. Balsojot “Par”, “Pret” vai atstājot dziesmu “Rezervē”, tā saucamā tautas žūrija savu viedokli izteikusi vairāk nekā 34 tūkstošus reižu.  Vislielāko atbalstu tautas balsojumā jeb “Par” saņēmusi apvienības “Dziļi violets feat. Kozmens” “Tautas dziesma”. Otra populārākā dziesma tautas balsojumā ir Adrianas Miglānes “Scared of Love”, bet trešajā vietā ierindojusies “Double Faced Eels” dziesma “Fire”.

Savukārt “Supernova” YouTube kanālā divas populārākās dziesmas, kuru video bija skatīti vairāk nekā 18 tūkstošus reižu, bija Markus Riva izpildītā “You make me so crazy” un tautas balsojuma līderu “Dziļi violets feat. Kozmens” “Tautas dziesma”. Viņiem seko Adrianas Miglānes dziesmu “Scared of love”, kas skatīta vairāk nekā 15 tūkstošus reižu.

Dziesmu vērtēšanas kārtība

Konkursa “Supernova 2019” pirmajā atlases kārtā dziesmas un to hita potenciālu vērtēja 11 žūrijas pārstāvji, kuru vidū bija to Latvijas vadošo radio staciju programmu direktori un mūzikas redaktori, kuras atbalsta un atskaņo Latvijā radītu mūziku un vietējos māksliniekus. Tāpat atlases žūrijā bija vienas no pasaulē vadošajām mūzikas izdevniecībām “Universal Music Group” Baltijas un Somijas reģiona repertuāra nodaļas pārstāvji.

Konkursa otrajā atlases kārtā izpildītājus klātienē vērtēja “Latvijas Radio 5 – Pieci.lv” mūzikas redaktors, mūzikas producents DJ Rudd, Radio SWH programmu producents, mūziķis Artis Dvarionas, “Latvijas mūzikas attīstības biedrības/Latvijas mūzikas eksports” izpilddirektore Agnese Cimuška-Rekke un “Supernova” producente Ilze Jansone, bet neklātienē – “Universal Music Group” Baltijas un Somijas reģiona repertuāra nodaļa.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar