Zīmogos speciālo XXVI Vispārējiem latviešu Dziesmu un XVI Deju svētkiem veltīto aploksni

Latvijas Pasts izdevis īpašu aploksni par godu XXVI Vispārējiem latviešu Dziesmu un XVI Deju svētkiem. Aploksnes speciālā zīmogošana paredzēta 2018.gada 6.jūlijā Rīgas 50.pasta nodaļā tirdzniecības centrā Origo Stacijas laukumā 2, Rīgā, no plkst.8.00 līdz 19.00.

 XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki Rīgā risinās no 2018.gada 30.jūnija līdz 8.jūlijam, un tieši šo svētku atcerei Latvijas Pasts veltījis īpašu aploksni un speciālu zīmogu. Aploksnes fona attēlu veido fragments no Dziesmu svētku kopkora fotogrāfijas, un uz tās redzams arī Latvijas valsts simtgades simbols un simtgades Dziesmu un deju svētku zīme.

 Aploksne izdota 1000 eksemplāru tirāžā, un tās dizaina autors ir mākslinieks Ģirts Grīva.

 Bez īpašās aploksnes, kas izdota par godu konkrētajiem XXVI Vispārējiem latviešu Dziesmu un XVI Deju svētkiem, Latvijas Pasts Dziesmu un deju svētku kustībai veltījis arī trīs pastmarkas sērijā Latvijas Republikai 100.

Svētku nedēļā Rīgā ieradušies 43 000 dalībnieku no 118 Latvijas pašvaldībām, kā arī citām pasaules valstīm, kur latvieši uztur un attīsta Dziesmu un deju svētku tradīciju. Septiņas dienās viņi piedalās vairāk nekā 65 pasākumos – koru, deju, pūtēju orķestru, kokļu, tautas mūzikas, vokālo ansambļu, folkloras kopu u.c. koncertprogrammās, latviešu tautas tērpu skatē, tautas lietišķās mākslas izstādē un amatierteātru izrādēs. Svētku dažādos pasākumus klātienē var vērot 500 000 apmeklētāju.

 

Latvijas pasts

TOP Komentāri

avatar