Ziemassvētku laikā uz Latvijas ceļiem konstatēti 78 iereibuši autovadītāji

Laika posmā no 23. līdz 27. decembrim Valsts policijas reidā pārbaudīti vairāk nekā 59 000 transportlīdzekļu vadītāju, no kuriem 78 bija sēdušies pie stūres reibumā. Tas ir par astoņiem autovadītājiem vairāk nekā pagājušā gada Ziemassvētku brīvdienu laikā. Pārbaužu laikā 34 autovadītājiem konstatētas vairāk nekā 1,5 promiles. Tas liecina, ka šie šoferi sēdušies pie stūres stiprā reibumā, apdraudot ne tikai savu, bet arī citu satiksmes dalībnieku drošību. Tāpat aizturēti 17 iereibuši vadītāji, kuri rīkojušies ļoti bezatbildīgi, vadot transportlīdzekli ne tikai reibumā, bet arī bez vadītāja tiesībām. Savukārt līdz 0,5 promiļu reibumā pie automašīnas stūres sēdušies 140 šoferi. Lai gan tā ir likumā pieļaujamā norma, tomēr parāda atsevišķu autovadītāju attieksmi pret ceļu satiksmes noteikumiem un drošas satiksmes veidošanu.

Kā vēsta pagājušo svētku brīvdienu statistika, laika posmā no 23. līdz 27. decembrim kopumā notikuši 266 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietuši 33 cilvēki, bet bojā gājuši 4 cilvēki. Likumsargi aicina transportlīdzekļu vadītājiem izvēlēties ziemas apstākļiem atbilstošu transportlīdzekļu vadīšanas stilu un nepārsniegt atļauto braukšanas ātrumu, lai nepieciešamības gadījumā savlaicīgi varētu transportlīdzekli apturēt un izvairīties no iespējamā negadījuma.

Lai uzraudzītu ceļu satiksmes drošību svētku laikā un konstatētu transportlīdzekļu vadītājus, kuri spēkratu vada reibumā, policijas reidi turpināsies līdz pat nākamā gada 3.janvārim. Tāpat policija uzraudzīs, vai autovadītāji ievēro pārējos ceļu satiksmes noteikumus un neapdraud citu satiksmes dalībnieku drošību, kā arī pievērsīs uzmanību mazāk aizsargātajiem ceļu satiksmes dalībniekiem – gājējiem, vai viņi rūpējas par savu drošību un lieto atstarojošās vestes.

Valsts policija aicina transportlīdzekļu vadītājus svētkus svinēt apdomīgi un nesēsties pie stūres, ja iepriekš lietots alkohols. Tāpat arī nepārsniegt atļauto braukšanas ātrumu un ievērot citus ceļu satiksmes noteikumus, lai droši nonāktu galamērķī un gaiši pavadītu svētkus kopā ar mīļajiem.

 

TOP Komentāri

avatar