Ziemā īpašumus posta ūdens noplūdes un uguns nelaimes

Tradicionāli biežāk postījumus nodara ūdens, ziemas periodā izraisot pat par 20% vairāk ar mājokli saistītus negadījumus nekā pārējā gada laikā. Savukārt ugunsnelaimes ziemas periodā ir pat divas reizes biežāk nekā pārējā gada laikā.

Vienlaikus jāatzīmē, ka uguns izraisīti negadījumi ir arī daudzkārt postošāki un nes lielākus zaudējumus. Par uguns nelaimē cietušu īpašumu vidējā izmaksātā atlīdzības summa ir 15 000 eiro, savukārt saistībā ar ūdens nodarītiem postījumiem īpašumam izmaksāto atlīdzību summas ir ap 1 000 eiro.

Visbiežāk ūdens nodara postījumus negadījumos, kas saistīti ar apkures un kanalizācijas sistēmu avārijām, ko galvenokārt izraisa ar ūdensvadiem saistīto sistēmu un detaļu nolietojums, piemēram, lokano ūdens pievadcauruļu vai ūdens ventiļu nolietojuma dēļ. Ziemas sezonā šīs problēmas saasinās, jo temperatūras svārstību ietekmē iespējama ātrāka materiāla nolietošanās.Tādēļ ieteicams regulāri apsekot savu īpašumu, pārbaudot ūdensvadus, notekas, kanalizācijas un apkures sistēmas, un lokanās pievadcaurules mainīt vismaz reizi trijos gados.

Krītoties gaisa temperatūrai un sākoties intensīvākai apkures sezonai, ir svarīgi pārbaudīt apkures sistēmas un atcerēties par elementāru piesardzību. Ziemas laikā uguns ir īpašuma negadījumu iemesls aptuveni divas reizes biežāk nekā pārējā gada laikā. Arī tam iemesls galvenokārt ir nepietiekama apkures sistēmas apkope. Nereti apkures sistēmas ierīkotas bez atbilstošu profesionāļu iesaistes, dūmvadi atrodas bīstami tuvu ēkas konstrukcijām, kas neatbilst būvnormatīviem, un intensīva kurināšana izraisa šo konstrukciju sakaršanu un aizdegšanos. Līdz ar to, iestājoties aukstam ziemas laikam, krāsnis bieži vien tiek pārkurinātas, kļūstot  par reālu apdraudējumu mājoklim un tā iemītniekiem.

ERGO

TOP Komentāri

avatar