Zibakcija par godu Dievam

Flašmobs bija iecerēts kā viena no sastāvdaļām daudz lielākam notikumam. Proti, 26. aprīlī notika Labā Gana svētdiena – lūgšanu diena par aicinājumiem katoļu Baznīcā visā pasaulē. Labā Gana svētdiena ieskandinās arī no 18. līdz 20. septembrim paredzētās Latvijas Jauniešu dienas Aizkrauklē. “Konsekrētās dzīves gadu vēlamies svinēt īpaši kopā ar daudz jauniešiem,” stāsta māsa Inese Lietaviete no Bezvainīgās Vissvētākās Jaunavas Marijas māsu kalpoņu kongregācijas.

Flašmobu iesāka mūziķi Laura Bicāne, Jānis Kurševs, kā arī vēl citi profesionāli mūziķi, kas cilvēku uzmanību piesaistīja ar dziedāšanu. Pēc kāda laika, Doma laukuma iznāca ģitāristi, spēlējot kādu kristiešiem labi pazīstamu dziesmu. 

“Viens no flašmoba mērķiem ir uzaicināt apmeklēt baznīcu tos, kas tajā nekad nav bijuši. Tajā pat laikā tā būs arī liecība par Kristu šajā Lieldienu laikā. Kā arī vēlamies, lai jaunieši, gatavojoties jauniešu dienām Aizkrauklē, varētu jau kopīgi piedzīvot sadraudzību un to prieku, kuru dod Dievs. Mēs patiešām vēlamies, lai jaunieši paši iesaistās ar savu degsmi, talantiem, spēku,” skaidro māsa Inese. Tajā pat laikā viņa atgādina, ka flašmobs nav paredzēts tikai jauniešiem, bet tajā aicināti piedalīties jebkāda vecuma cilvēki. “Pievienoties var jebkurš – gan bez, gan ar ģitārām. Un, pat, ja protam spēlēt tikai četrus akordus, varam jau ar tiem vien liecināt par Kristu. Būtu labi, ja ģitāru patiešām būtu daudz!” teic māsa Inese.

TOP Komentāri

avatar