Zemgales skolās rīkosies videi draudzīgi

Pasākums norisināsies Ekoskolu Atbildīga dzīvesveida kampaņas reģionālā cikla ievaros. Pirmais reģionālais pasākums tika aizvadīts 29. aprīlī Kuldīgas 2.vidusskolā. Kalnciema vidusskolā paredzētas lekcijas un darbnīcas skolotājiem un skolēniem, ar mērķi izprast, kā ikdienas dzīvesveids un vienkāršas rīcības var panākt nozīmīgas izmaiņas sabiedrībā un vides kvalitātē. Par darbnīcām un lekcijām rūpēsies Jana Simanovska no “Ekodizaina kompetences centra”, Mārtiņš Knite no “Ekoprieka” – atbalsta platformas videi draudzīgam dzīvesveidam, kā arī vides eksperte no Baltijas Vides foruma -Agnese Meija-Toropova.

Būtiski, ka uz reģionālajiem pasākumiem aicinātas arī tās skolas, kas līdz šim nav iesaistījušās Ekoskolu programmā, bet vēlas uzzināt vairāk par atbildīgu dzīvesveidu un programmas praktisko izpausmi.

Vēl bez minētajām lekcijām un darbnīcām paredzēta aktivitāte “Iepazīsti Ekoskolas”, kas vērstas tieši uz viesiem – skolām, kas interesējas par Ekoskolu programmas praktisko izpausmi. Pēcāk norisināsies 8 izzinošas darbnīcas, kuru veidošanā piedalīsies Ekoskolu pārstāvji, radošā veidā iepazīstinot pārējos ar programmas 8 tēmām. Dienas beigās dalībnieki dosies nelielā pārgājienā, to noslēdzot ar “pikniku planētai” – simbolisku ēdienreizi, kas sastāvēs no vietējas, bioloģiski audzētas  un visādi citādi “planētai draudzīgas” pārtikas. Līdztekus piknikam, dalībniekiem būs iespēja foto un video darbnīcās izveidot savu “solījumu planētai”, kas vēlāk tiks rādīts plašākai sabiedrībai.

Ekoskolu Atbildīgā dzīvesveida kampaņa būs saikne saikni starp mūsu dzīvesveidu, ikdienas izvēlēm un to nozīmi vides aizsardzībā un dabas resursu efektīvā izmantošanā. Kā jau iepriekš uzsvēris Ekoskolu koordinators Latvijā, Daniels Trukšāns, “kampaņa būs lieliska iespēja atrast veidus, kā ar vides izglītības palīdzību veicināt zinātkāri un vēlmi rīkoties”.

Tuvākie Ekoskolu Atbildīgā dzīvesveida kampaņas pasākumi citviet Latvijā:

12. maijs – Rēzeknes Valsts Poļu ģimnāzija

26.maijs – Ropažu vidusskola

  1. maijs – Vidzemes augstskola

Skolas, kas vēlas pievienoties uz pasākumiem, bet nav Ekoskolu programmā, aicinātas rakstīt uz daniels.truksans@zemesdraugi.lv. Dalība pasākumos ir bezmaksas.

Par Ekoskolu programmu Latvijā

Starptautiskā Vides izglītības fonda (Foundation for Environmental Education) Ekoskolu programma Latvijā tiek īstenota kopš 2003. gada. Tā ir ANO Vides programmas sadarbības partnere vides izglītībā un ir ietvars vides izglītības procesa organizēšanai izglītības iestādēs. Šobrīd programmai Latvijā reģistrējušās 168 izglītības iestādes, sākot ar pirmskolas izglītības iestādēm līdz augstskolām, iesaistot programmas aktivitātēs vairāk kā 7400 pedagogus un 63000 skolēnu un studentu.

Vairāku gadu pieredze rāda, ka Ekoskolu programmā iesaistītās izglītības iestādes ir labās prakses piemēri un pārmaiņu katalizatori vietējā sabiedrībā. Izmantojot Ekoskolu potenciālu tiek veicināts videi atbildīgs dzīvesveids gan pašā skolā, gan tuvākajā apkārtnē.

Foto: publicitātes

3

TOP Komentāri

avatar
3 Komentāra topiki
0 Raksta atbildes
0 Sekotāji
 
Vislielākā reakcija
Karstākais komentāru topiks
0 Komentāru autori
BomocoagsPellturbFaraheal Nesenie komentāru autori
jaunākie vecākie vispopulārākie
Faraheal
Viesis
Faraheal

Тhis yeаr, thеrе аrе so маny grеaт things tо lооk fоrwаrd то when it сoмеs тo whат’s nеxт in оnlinе маrketіng. Quiтe a few оf the latеst іnnovатiоns cоmе in sоcіal мediа, but тherе аrе аlso tоns оf grеаt тhіngs yоu сan dо with phoто, теxt, аnd vіdеo оutsіdе of рlатforмs likе Twіtтer and Facеbook тhаt саn geт you а lot of тraстіоn for yоur prоducts аnd sеrvices. Іnterneт mаrкetіng has beсomе an iмpоrтаnт issue, fоr inсrеаsing intеrnеt busіnеss соmpеtіtіvеnеss. Rесеntly SЕО tеchnіquеs havе becoме оnе імрorтаnт тесhniquе fоr імproving websiтe ranking. Meаnwhilе, sосiаl networкіng sітes аrе gеtting моrе рoрulаr.… Lasīt tālāk »

Pellturb
Viesis
Pellturb

Сhемісаl рeelіng is а сosmеtіс рrоcеdurе aiмеd at rеjuvеnаting аnd еlімinаtіng skin dеfeсts, for whісh chеmісаl substanсes аre usеd that cause а cоntrоllеd chемiсal
http://chemicalpeel.in/chemical-peel-before-and-after

Bomocoags
Viesis
Bomocoags

Будущей маме важно знать, что предпочтение больницы нужно затевать с задачи о плановой мойке. А цикл анализов для женщин в положении делают безвозмездно при наличии справки от доктора. Нужная и актуальная информация позволит сэкономить на обследовании и родах.

Не ждите, что в женской консультации все сообщат. Удивите врача вопросом о потенциале вашего областного перинатального центра. Удачная беременность и роды – достоинство будущей мамы, которая понимает личные права.
роддом на гайве день открытых дверей