Žans Klods van Damme izpilda vēl neredzētu triku

Žans Klods van Damme, katru kāju balstīdams uz cita Volvo FM sānu spoguļa, mašīnām braucot atpakaļgaitā, izpilda savu pasaulslaveno špagatu. Viņš nemainīgi paliek pozīcijā visu brauciena ilgumu.

“Tas būs neparasti, un ko tādu jūs vēl nebūsit redzējuši nevienā filmā vai reklāmā,” pirms ainas uzņemšanas pamestā lidlaukā Spānijā stāsta beļģu zvaigzne. “Pirms špagata izpildes starp kravas automašīnām es apskatīju sižeta skices, un tas viss izskatījās lieliski. Īsfilma būs ļoti iespaidīga un iedvesmojoša.”

Žans Klods van Damme ar karatē sāka nodarboties vienpadsmit gadu vecumā, un kopš tā laika viņš kļuvis par cīņas mākslas sporta veidu karognesēju un pasaulslavenu spraiga sižeta filmu zvaigzni. Iepriekšējās trīs desmitgadēs van Damme jeb “Briseles muskuļi” filmējies galvenajā lomā desmitiem Holivudas kases grāvēju, piemēram, Bloodsport, Universal Soldier, Hard Target, Street Fighter, Timecop, kā arī atveidojis pats sevi filmā JCVD (2008). Vienā no savām jaunākajām filmām The Expendables 2 van Damme filmējas kopā ar tādām spraiga sižeta filmu zvaigznēm kā Silvestrs Stalone, Čaks Noriss, Arnolds Švarecnegers un Brūss Viliss.

Gadu gaitā špagats neskaitāmas reizes izpildīts daudzās Žana Kloda van Dammes filmās un kļuvis par viņa “firmas zīmi”. Taču līdz šim ne viņš, nedz arī kāds cits nav izpildījis špagatu starp divām braucošām kravas automašīnām.

Īsfilmas mērķis ir demonstrēt Volvo dinamiskās stūrēšanas sistēmas stabilitāti un precizitāti. Šī īsfilma ir nākamā pēc tādiem slaveniem Volvo Trucks pārbaudījumiem kā “The Chase”, “The Hamster Stunt”, “The Hook” un “The Ballerina Stunt”.

“Salīdzinājumā ar iepriekšējām Volvo Trucks īsfilmām, kas bija dokumentālas, mēs gribējām radīt kaut ko mākslinieciskāku,” saka “The Epic Split” režisors Andreass Nīlsens. “Šī īsfilma ir ļoti vienkārša un nepārsātināta – tajā nav daudz informācijas, bet mēs ļaujam trikam parādīt, ko spēj šīs kravas automašīnas. Tā ir gluži kā lēna, rūpīgi iestudēta mūsdienīga deja.”

TOP Komentāri

avatar