VUGD atgādina: Lieldienu brīvdienās būsim īpaši piesardzīgi!

VUGD aicina īpaši uzmanīt bērnus un neatstāt viņus bez uzraudzības. Piemēram, ugunskuri vai piemājas ūdenskrātuves var radīt bērnam īpašu vilinājumu, kas var beigties ar traģiskām sekām – pat uz minūti novēršot uzmanību no bērna, viņam no ugunskura var aizdegties drēbes vai arī viņš var iekrist ūdenī.

Uzmanīgiem jābūt arī tiem iedzīvotājiem, kuri Lieldienu brīvdienu laikā plāno atklāt grilēšanas sezonu. Dārzu un privātmāju pagalmos grils ir jānovieto uz stabilas virsmas un drošā attālumā no ēkām, tā, lai uzpūšot stiprākam vējam, dzirksteles nevarētu izraisīt ugunsgrēku. Iekurinot grilu, ir jāizmanto tikai tie degšķidrumi, kuri ir paredzēti šim mērķim. Ar degšķidrumu jāaplej kurināmais un jāpagaida, kamēr tas sasūksies un tikai tad uzmanīgi jāaizdedzina. Nedrīkst pieliet degšķidrumu jau degošam grilam, kā arī nedrīkst aizdedzināt ugunskurus un grilus ar viegli uzliesmojošiem šķidrumiem, piemēram, benzīnu, acetonu utt., jo tas var izraisīt uzliesmojumu un cilvēks var gūt smagus apdegumus. Līdztekus VUGD aicina grila iededzināšanu neuzticēt bērniem, jo, pat pieaugušo klātbūtnē, viņiem to darīt var būt bīstami.

Tiem iedzīvotājiem, kuri šajās brīvdienās plāno doties braucienā ar laivām vai nodarboties ar kādu no ūdens sporta veidiem, VUGD atgādina, ka pirms tam jāuzvelk  glābšanas veste! Ja bērns dodas līdzi izbraukumā ar laivu vai plostu, viņam obligāti jāvelk drošības veste, jo tā vislabāk pasargā gadījumos, ja bērns iekrīt ūdenī. Tomēr nav ieteicams peldlīdzekļos izmantot „drošības jostas”, jo gadījumos, ja laiva apgāzīsies, bērns atradīsies zem ūdens.

VUGD atgādina, ka gadījumos, ja notikusi nelaime un ir nepieciešama operatīvo dienestu palīdzība, nekavējoties jāzvana uz tālruni 112. Nepaļaujaties uz to, ka kāds noteikti jau ir izsaucis glābējus, bet piezvaniet arī pats, jo, diemžēl, VUGD pieredzē ir tādi gadījumi, kad izmisīgi tiek gaidīta glābēju palīdzība, bet tas ir veltīgi, jo neviens no aculieciniekiem nav piezvanījis uz 112!

VUGD novēl ikvienam drošas un patīkamas Lieldienu brīvdienas, kuras neaptumšo nelaimes gadījumi!

TOP Komentāri

avatar