Visbiežāk seksa partnerus maina sievietes Austrijā

Seksuāli aktīvākās sievietes dzīvo Austrijā – viņas, salīdzinot ar daiļā dzimuma pārstāvēm citās Eiropas valstīs, seksa partnerus maina visbiežāk. Kā liecina Gedeon Richter un starptautiskās pētījuma aģentūras Millward Brown pētījuma rezultāti, austrietēm ir bijušas seksuālas attiecības ar deviņiem partneriem, bet čehietēm un ungārietēm – septiņiem. Krietni konservatīvākas ir latvietes, polietes un kazahstānietes, kurām ir bijusi seksuāla pieredze ar attiecīgi diviem līdz četriem partneriem. Turpretim vairums vjetnamietes savas dzīves laikā ir uzticīgas vienam partnerim.

 

Iecienītākā kontracepcijas metode pasaulē ir vīriešu prezervatīvs, taču katra trešā sieviete ir saskārusies ar situācijām, kad tas nav pildījis savas funkcijas un radušās bažas par nevēlamu grūtniecību. Turklāt 14% sieviešu, kuras ikdienā kā izsargāšanās metodi izmantojušas prezervatīvu, jau ir bijis aborts. 50% jeb puse no sievietēm, kuras lieto prezervatīvus, ir pārliecinātas, ka pēc neaizsargāta dzimumakta un situācijās, kad gadījusies kļūme šīs izsargāšanās metodes lietošanā, jālieto avārijas kontracepcija.

 

Kopumā pēc neaizsargāta dzimumakta visatbildīgāk rīkotos sievietes Bulgārijā, Lietuvā, kā arī Latvijā un nekavējoties iegādātos avārijas kontracepciju. Turpretim krievietes paļautos uz savu menstruālo ciklu, izvērtētu grūtniecības iestāšanās iespējas un tikai tad apsvērtu domu par avārijas kontracepcijas iegādi. Savukārt sievietes Serbijā, Austrijā un Čehijā nesteigtos ar lēmumu pieņemšanu un biežāk nekā citu valstu iedzīvotājas vaicātu padomu ginekologam.

 

Pēc Gedeon Richter iniciatīvas pētījumu par sieviešu kontracepcijas lietošanas paradumiem 14 Eiropas valstīs veikusi starptautiska pētījuma aģentūra Millward Brown, turpretim situāciju Latvijā sīkāk pētījis un analizējis sabiedriskās domas pētījumu centrs SKDS, aptaujājot sievietes vecumā no 15 līdz 49 gadiem.

 

TOP Komentāri

avatar