Viņa Svētība pāvests Francisks šī gada 24. septembrī apmeklēs Latviju

Atsaucoties Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa un Latvijas Romas katoļu Baznīcas ielūgumam, 2018.gada 24.septembrī pastorālajā vizītē Latvijā ieradīsies Viņa Svētība pāvests Francisks.

Valsts prezidents Raimonds Vējonis uzsver: “Viņa Svētības pāvesta Franciska vizīte Latvijā valsts simtgades gadā ir liels pagodinājums mūsu valstij un tās iedzīvotājiem. Šis gads ir atskaites punkts visam līdz šim paveiktajam un vienlaikus iespēja likt stipru pamatu nākotnei, kurā dzīvos nākamās paaudzes. Esmu pārliecināts, ka pāvesta Franciska vizīte būs iedrošinājums iestāties par svarīgām vispārcilvēciskām vērtībām un piepildīt ieceres, lai veidotu labāku, taisnīgāku un saliedētāku Latviju.”

Vizītes laikā pāvests Francisks tiksies ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni, Latvijas augstākajām amatpersonām un sabiedrības pārstāvjiem, kā arī piedalīsies svinīgajā ziedu nolikšanas ceremonijā pie Brīvības pieminekļa.

Plānots, ka vizītes laikā pāvests piedalīsies ekumeniskajā dievkalpojumā Rīgas Doma baznīcā, kā arī celebrēs Svēto Misi Aglonas bazilikā.

Viņa Svētības pāvesta Franciska vizīte Baltijas valstīs norisināsies no 2018. gada 22. līdz 25 septembrim, kuras laikā viņš apmeklēs arī Viļņu un Kauņu Lietuvā un Tallinu Igaunijā.

Šogad aprit 25 gadi kopš pāvesta Jāņa Pāvila II vizītes Latvijā.

 

Foto: Catholic News Agency

TOP Komentāri

avatar