Vienības karogu brauciens pulcē rekordlielu – 3000 dalībnieku skaitu (FOTO)

13. maijā, vairākās Latvijas pilsētās aizvadīts ikgadējais Nacionālās Apvienības “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK (NA) rīkotais “Vienības karogu brauciens”. Akcijā, kuras laikā cilvēki dodas pilsētas ielās ar Latvijas karogiem rotātās automašīnās, šogad piedalījās rekordliels dalībnieku skaits – 1500 automašīnas, kas ir divkārt vairāk nekā iepriekšējos gados pieredzēts.

“Vienības karogu brauciens” norisinājās daudzās Latvijas pilsētās – Rīgā, Liepājā, Jūrmalā, Jelgavā, Valmierā, Balvos, Krustpilī, Cēsīs, Tukumā, Jēkabpilī un citviet. Karogu brauciena laikā automašīnas un citi motorizēti spēkrati brauc vienotā kolonnā ar paceltiem Latvijas karogiem. Braucienā varēja piedalīties ikviens interesents, kuram ir automašīna vai motocikls.

Ar katru gadu akcijas dalībnieku pulks kļūst arvien lielāks. Kā stāsta akcijas galvenais organizātors – Jānis Dombrava, šogad piedzīvotais rada lielu prieku par tik milzīgu atsaucību. Saskaņā ar apkopoto informāciju, šogad “Vienības karogu braucienā” piedalījās kopumā teju 1500 spēkratu. Tas ir divas reizes kuplāks dalībnieku pulks nekā iepriekšējos gados pieredzēts, norāda J. Dombrava.

Tradicionāli vislielākā atsaucība bija vērojama galvaspilsētā Rīgā, kur šogad reģistrēta skopumā 800 automašīnas. Liela interese un līdzdalība bija Liepājā, kur karogu braucienā devās 220 spēkrati, savukārt Tukumā – 80 automašīnas un arī vairāki motocikli. Daudzās citās Latvijas pilsētās dalībnieku skaits bija mazāks – līdz 50, taču, kā uzsver akcijas rīkotāji, braucieni bija ne mazāk krāšņi un iespaidīgi.

“Tas, ko mēs piedzīvojām “Vienības karogu braucienā” šogad, ir vārdos grūti aprakstīt. Tas bija patiesi ļoti saviļņojoši, skaisti, iespaidīgi! Ir vairāk nekā brīnišķīgi Latvijas sitmgades gadā karogu braucienā redzēt tik kuplu dalībnieku pulku, tik lielu atsaucību visā Latvijā. Šogad akcija notika turpat 20 pilsētās un mēs esam pārliecināti, ka ar katru gadu šis brauciens kļūs par stabilu vērtību un tradīciju visā Latvijā,” pauda akcijas idejas autors un īstenotājs Jānis Dombrava.

Viņš uzsver, ka akcijā piedalījās ļoti daudz tieši ģimenes ar bērniem un jaunieši – mūsu Latvijas nākotne. “Šī gada “Vienības karogu brauciens” vienoja spilgti pozitīvas emocijas un lepnumu par savu valsti. Ja ikdienas skrējienā uzmanības centrā visbiežāk dominē dažādi problēmjautājumi, tad šajā dienā un pasākumā valda mīlestība par Latviju.

Ļoti priecē arī jauniešu lielā aktivitāte. Bieži vien jaunieši mēdz būt kūtri un pasākumos negrib piedalīties. Šis notikums ir tas gadījums, kad jaunieši paši izrāda lielu interesi, paši piesakās un piedalās, jo arī viņi zina – pasākumā valdošā atmosfēra ir vārdos neaprakstāma,” sacīja J. Dombrava.

Pirmo reizi šāds karogu brauciens notika 2005. gadā, bet kopš 2013. gada Nacionālās apvienības nodaļas rīko šādus pasākumus arī Latvijas reģionos. Šāds karogu brauciens tiek rīkots, lai  ikvienam atgādinātu, ka latvieši ir savas zemes saimnieki un ka mēs ar lepnumu nesam savas valsts karogu.

Informāciju sagatavoja:

Andrievs Jakovels

“Vienības karogu brauciena” koordinators

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar