Video: 61 gadu vecs kungs 2,28 promiļu reibumā ar sievu mašīnā bēg no policijas

9.marta vakarā Rīgas pašvaldības policijas darbinieki saņēma izsaukumu uz Ziepniekkalnu, kur kāds iedzīvotājs ziņoja par iereibušu autovadītāju. Iedzīvotājs stāstīja, ka VW markas automašīnu manījis braucam pa Valdeķu ielu.

Apsekojot iedzīvotāja norādīto apkaimi, policisti pie kāda lielveikala pamanīja meklēto transportlīdzekli braucam pa autostāvvietu, bet brīdi vēlāk automašīna apstājās, lai uzņemtu pasažieri. Policijas auto apstājās aiz VW markas automašīnas, tika ieslēgtas bākugunis, un viens no kārtības sargiem devās pie vadītāja, taču vadītājs policistu nesagaidījis uzsāka braukšanu. Uzreiz pēc tam sākās pakaļdzīšanās, kuras laikā pa skaļruni vairākkārt tika dots rīkojums apstāties, taču bēgošais autovadītājs ignorēja policistu rīkojumus. Drīz vien tika piesaistīta vēl viena ekipāža un pēc vairāku minūšu līkumošanas pa Ziepniekkalna daudzdzīvokļu namu pagalmiem, policistiem izdevās ielenkt bēgošo vadītāju no abās pusēm.

Kad VW vadītājam vairs nebija, kur sprukt, viņš mēģināja bēgšanu turpināt, nobraucot no ceļa, taču izraisīja nelielu sadursmi ar ceļu nobloķējušo policijas auto un uzreiz pēc sadursmes apstājās.

Vēlāk izrādījās, ka autovadītājs ir 61 gadu vecs kungs, kurš sākumā stāstīja, ka neesot dzirdējis policijas rīkojumus apstāties vecuma dēļ. Bet pēc tam atklājās patiesais bēgšanas iemesls – vīrietis pie stūres bija sēdies 2,28 promiļu reibumā. Darbu notikuma vietā pārņēma Valsts policija.

Rīgas pašvaldības policija

TOP Komentāri

avatar