Vidēji reizi 12 gados katrs autoīpašnieks iekļūst ceļu satiksmes negadījumā

Kā liecina LTAB dati, vidēji reizi 12 gados katrs autovadītājs ir kāda satiksmes negadījuma izraisītājs vai cietušais.

LTAB apkopojis statistiku par 2011. – 2016.gadu un secinājis, ka katrs autovadītājs vidēji reizi 12 gados iekļūst kādā ceļu satiksmes negadījumā. “Ja salīdzinām šo statistiku ar iepriekš līdzīgi veiktu datu analīzi par 2009. – 2010.gadu, tad redzam, ka vidējais periods, kurā katrs Latvijas autovadītājs iekļūst CSNg, ir palielinājies par aptuveni gadu,” stāsta LTAB valdes priekšsēdētājs Jānis Abāšins, piebilstot, ka tas varētu būt saistīts gan ar braukšanas kultūras, gan pakāpenisku ceļu stāvokļa uzlabošanos Latvijā.

“Kā rāda LTAB statistika, tad no iespējas iekļūt negadījumā nav pasargāts neviens autovadītājs. Turklāt nekad nevar zināt, cik nopietns un liktenīgs var izrādīties šis viens pats CSNg,” uzsver LTAB valdes priekšsēdētājs, piebilstot, ka OCTA polise šādās situācijās var pasargāt no neplānotiem izdevumiem un nevajadzīgiem pārdzīvojumiem.

Svarīgi norādīt, ka kravas automašīnu vadītāji vidēji CSNg iekļūst divreiz biežāk – reizi 6 gados. “Fakts, cik bieži transportlīdzekļu īpašnieki iekļūst negadījumā un cik nopietnas sekas ir šādiem negadījumiem, ir būtisks faktors, kas nosaka OCTA polises cenu. Tas ir arī viens no iemesliem, kāpēc izvērtējot dažādus riska faktorus, OCTA cenas kravu pārvadātājiem ir krietni augstākas, salīdzinot ar citiem transportlīdzekļiem,” skaidro J.Abāšins.

1997.gadā Latvijā tika ieviesta OCTA sistēma, kuras mērķis ir nodrošināt ceļu satiksmes negadījumā cietušo trešo personu interešu aizsardzību Latvijā un Zaļās kartes dalībvalstīs. Sistēmas sekmīgākai darbības nodrošināšanai ir izveidots LTAB, kurā apvienojušās apdrošināšanas sabiedrības, kurām ir tiesības veikt OCTA apdrošināšanu Latvijā

 

Foto: ilustratīvs

TOP Komentāri

avatar