Veselības mēnesī piedāvā bezmaksas speciālistu konsultācijas

 „Latvijā cilvēki cieš no slimībām, kas ir neinfekcioza rakstura, turklāt tās piemeklē arvien gados jaunākus cilvēkus. Tās ir sirds asinsvadu slimības un onkoloģiskās saslimšanas, kuru profilaksē milzīga nozīme ir veselīgam dzīvesveidam, tajā skaitā gan veselīgam uzturam, gan fiziskajām aktivitātēm. Liels riska  faktors ir ar cukuru, sāli, taukiem bagāts uzturs, liekais svars un mazkustīgs dzīvesveids, ko ikvienam ir iespēja mainīt, neveicot kardinālas pārmaiņas savā ikdienā un sākot ar pavisam vienkāršām lietām,” skaidro dietoloģe, Rīgas Stradiņa universitātes studiju programmas „Uzturzinātne” vadītāja Lolita Neimane.

„Šobrīd pavasarī ieteicams pavadīt laiku dabā un būt fiziski aktīvākiem. Pēc formulas – vismaz 30 minūtes 5 reizes nedēļā nodarboties ar mērenu fizisko slodzi, kaut vai vienkāršām pastaigām. Tāpat ieteicams ēst vairāk zaļumu, kas tagad tik bagātīgi sāk augt dārzos, un neaizmirst lietot ūdeni pietiekošā daudzumā,” norāda dietoloģe.

Pasākumu programma:

18.maijs plkst. 16:00 – 18:00. Pasaules Pulmonālās hipertensijas diena, kuras laikā būs iespēja saņemt informāciju par reto diagnozi, kā arī konsultēties ar vienīgo speciālistu šajā jomā – dr. Andri Skridi.

20.maijs plkst. 16:00 – 19:00. Tikšanās ar fitnesa konsultantu un iepazīšanās ar sporta kompleksu „Vingruma klubs”.

21.maijs plkst. 17:00 – 19:00. Bottecchia velo-duelis sadarbībā ar Sportland – iespēja vienam otru izaicināt un sacensties ātrbraukšanā uz velotrenažieriem.

25.maijs plkst. 17:00 – 19:00. Āgenskalna klīnikas uztura speciālistes Jeļenas Pavlovas konsultācijas.

26.maijs plkst. 16:00 – 18:00. Rīgas Stradiņa universitātes studiju programmas „Uzturzinātne” uztura speciālistes Jevgēnijas Paļčevskas konsultācijas.

27.maijs plkst. 17:00 – 19:00. Rīgas Stradiņa universitātes studiju programmas „Uzturzinātne” uztura speciālistes Elzas Pūces konsultācijas.

28.maijs plkst. 17:00 – 19:00. Veselīgu „smūtiju” pagatavošanas meistarklase ar blogerēm Anci, Anniju un Annu.

29.maijs plkst. 16:00 – 19:00. Tikšanās ar fitnesa konsultantu un iepazīšanās ar sporta klubu „Reaktors”.

Visi Veselības mēneša pasākumi ir bezmaksas. 

TOP Komentāri

avatar