Velkoņa „Dina” iesvētības

Rīgas brīvostai kā vadošajai Baltijas valstu ostai ir nepieciešams domāt par savu pozīciju nostiprināšanu un servisa līmeņa paaugstināšanu. Tādejādi, lai veicinātu kuģu apkalpošanas ātrumu, kā arī lai uzlabotu sniegto pakalpojumu kvalitāti un īpaši drošību, Rīgas brīvostas valde ir lēmusi papildināt Rīgas brīvostas floti ar jaunu loču kuģi „Dina”. Kā iesvētību pasākumā norādīja Andris Ameriks: “Ar šo jauno loču kuģi Rīgas brīvosta uzsāk savas flotes atjaunošanu un modernizēšanu, jo daļa no esošajiem kuģiem tuvojas savas darbības noslēgumam. Rīgas brīvostas mērķis ir saglabāt savas līderpozīcijas Baltijas ostu starpā arī turpmāk, līdz ar to ir nepieciešami ieguldījumi visos ostas servisu sniegtajos pakalpojumus – loči, ledlauži -, kas nākotnē Latvijas ekonomikai atmaksāsies simtkārtīgi.”

Loču kuteris „Dina” ir aprīkots ar visu nepieciešamo drošības aprīkojumu kuģa apkalpei, astoņu Rīgas ostas loču nogādei uz/no kuģiem Rīgas jūras līcī un ostas akvatorijā. Kuģa korpusa forma nodrošina kutera minimālo šūpošanos pie maksimālā kuģa ātruma vētrainā jūrā, kā arī minimālu ūdens uzņemšanu uz klāja. Veiksmīga korpusa konstrukcija, kuģa modeļa izmēģinājuma rezultāti, kuģa būvētāja pieredze un zināšanas pierāda kuģa ekonomiskumu un manevrēšanas spējas.

Kuģa būvi veica AS Baltic Workboats, Nasvā, Igaunijā. Kuģa ķīļa ielikšanas datums 2013.gada 7.februāris. Kuģis nolaists ūdenī – 2013.gada 31.oktobrī. Kuģa garums – 19,7 metri; platums 5,1 m; kuģa ātrums līdz 25 mezgli.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar