Veikalā šorīt dedzis Adventes vainags

Šorīt, plkst. 06:32, VUGD saņēma informāciju, ka Rīgā, Mūkusalas ielā, četrstāvu ēkas pirmā stāva veikalā ir izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka veikalā uz galda ir aizdedzies Adventes vainags.

          VUGD atgādina, ka Adventes vainagā degošas sveces nedrīkst ne uz mirkli atstāt bez uzmanības. Līdzās tam, dedzinot sveces, ir jāievēro, ka tās ir jānovieto uz stabilas un nedegošas virsmas, piemēram, nedegošiem svečturiem un tikai tad tās var ievietot Adventes vainagā. Veidojot vai izvēloties vainagu ir jāskatās, lai tā dekoratīvie elementi nesaskartos ar sveci, kas izdegot var aizdedzināt šos materiālus un līdz ar to izraisīt ugunsgrēku.

          Vakar, plkst. 22:50, VUGD saņēma informāciju, ka Liepājā tirdzniecības kanālā ir iekritis vīrietis. Kad ugunsdzēsēji glābēji ieradās notikuma vietā, vīrieti no ūdens jau bija izvilcis kuģa „Klaipēda” personāls. Ugunsdzēsēji glābēji cietušo vīrieti nogādāja līdz mediķiem. VUGD izsaka pateicību kuģa personālam par operatīvo rīcību, kā rezultātā tika izglābts slīkstošs vīrietis.

          Šonakt, plkst. 00:13, VUGD saņēma informāciju, ka Kocēnu novada Dikļu pagastā deg dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg divstāvu mūra un koka ēkas otrais stāvs, ka bija būvēts no koka, kā arī ēkas jumts. Kopējā degšanas platība bija 250m2. Ugunsgrēks tika pilnībā likvidēts plkst. 06:18.

          Vakar, plkst. 15:59, VUGD saņēma informāciju, ka Jūrmalā Kr.Barona ielā deg dzīvojamā māja un tās piebūve. Ugunsgrēkā dega dzīvojamās mājas jumts un bēniņi 45m2, mansards – 90m2 platībā un piebūve 30m2 platībā. Kopējā degšanas platība bija 165m2. Ugunsgrēka likvidēšanas darbi tika pabeigti plkst. 19:58.

Paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks vakar izcēlās Krāslavā Lielajā ielā, kur dega neapsaimniekotas ēkas jumts 100m2. Izsaukums tika saņemts plkst. 12:08, bet darbi pilnībā tika pabeigti plkst. 16:15.

Vakar no rīta, plkst. 08:12, VUGD saņēma informāciju, ka Olaines novada Olaines pagastā deg dārza māja. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg dārza māja 12m2 platībā. Ugunsgrēkā gāja bojā vīrietis.

Aukstajā laikā pieaugot ugunsgrēku skaitam, VUGD atgādina, ka cilvēka veselību un dzīvību ugunsnelaimē var izglābt dūmu detektors, kas ar skaļa signāla palīdzību savlaicīgi brīdinās par ugunsgrēka izcelšanos. 

TOP Komentāri

avatar