Veidiņa: Rīgas bāriņtiesa darbojas atbilstoši likumam un bērnu interesēm

Rīgas bāriņtiesā jau vairāk nekā piecus gadus ir vairākas lietas, kuru pamatā ir divu vecāku strīds par bērna aizgādības tiesībām. Šajā strīdā abi vecāki nespēja vienoties par to, kā abi rūpēsies par bērnu, tāpēc vērsās rajona tiesā, lai šo strīdu izšķirtu. Tiesa lūdza Rīgas bāriņtiesai atzinumu par situāciju. Gan pirmās instances, gan otrās instances tiesas nospriestais ir vienāds – bērna interesēs ir dzīvot kopā ar tēvu. Tiesāšanās vēl joprojām turpinās nu jau Augstākajā tiesā.

 

Rīgas bāriņtiesa attiecībā uz šo lietu pieņēmusi vairākus lēmumus un visi lēmumi ir atzīti par tiesiskiem un ir spēkā esoši, tajā skaitā tos ir vērtējusi Administratīvā tiesa.

 

Nav noslēpums, ka vecāku cīņa par tiesībām uz bērnu aprūpi bieži notiek ļoti emocionālā gaisotnē – tiek izteikti apvainojumi, draudi, dažreiz pat nonākot līdz fiziskām sadursmēm. Bāriņtiesas darbiniekiem šādos apstākļos nav viegli strādāt, tomēr ir jāpieņem likumam un bērna interesēm atbilstoši lēmumi. Ja lēmums ir par labu vienam no vecākiem, tad otrs bieži vien ar to nevar samierināties un sāk rīkoties neadekvāti.

 

Iespējams, ka šāds emocionāls stāvoklis arī ir kalpojis par pamatu rakstā minētās bērna mātes apgalvojumiem par it kā notikušiem noziedzīgiem nodarījumiem. Kā uzsver Rīgas bāriņtiesas priekšsēdētājs Aivars Krasnogolovs, šie apgalvojumi ir nepatiesība un klaja apmelošana.

 

Papildus var atzīmēt, ka A.Krasnogolovs kā Rīgas bāriņtiesas priekšsēdētājs nav pieņēmis nevienu lēmumu attiecīgā gadījuma lietās.

 

„Bāriņtiesa darbojas Latvijas Republikas likumos noteiktajā kārtībā un aizstāv bērnu intereses. Rīgas bāriņtiesa darbojas Sociālo jautājumu komitejas pārraudzībā un līdz šim nav konstatēti pārkāpumi, kas liktu šaubīties par A.Krasnogolova kompetenci un godprātību,” norāda O.Veidiņa.

TOP Komentāri

avatar