Veidenbauma 150.jubilejā izdod īpašu pastmarku un aploksni

Jaunā pastmarka izdota 200 000 eksemplāru tirāžā, un tās nominālvērtība ir € 0,57, kas atbilst A klases vēstules nosūtīšanas izmaksām Latvijas teritorijā. Līdz ar pastmarku izdota arī speciāla aploksne 1500 eksemplāru tirāžā. Pastmarkas un aploksnes dizaina autore ir māksliniece Lilija Dinere: uz pastmarkas redzams dzejnieka portrets, savukārt uz aploksnes – dzejas rindas paša dzejnieka rokrakstā no viena no slavenākajiem E.Veidenbauma dzejoļiem Kā gulbji balti padebeši iet.

E.Veidenbaums (1867–1892) ir viena no spilgtākajām latviešu dzejas personībām, kuras dzīve pēc nāves apaugusi dažādām leģendām. Nodzīvojis tikai nepilnus 25 gadus, E.Veidenbaums atstājis ievērojamu literāro mantojumu, turklāt viņa dzeja nav zaudējusi aktualitāti arī mūsdienās un bieži izmantota dziesmu tekstos.

Dzejnieka dzīves laikā viņa dzejoļi nav publicēti un tikuši izplatīti rokrakstā, īpašu popularitāti gūstot 1905.gada revolūcijas laikā. E.Veidenbaums strādājis arī kā tulkotājs no latīņu, franču, vācu, krievu u.c. valodām.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar