Vasaras kafejnīcu saskaņošana kļuvusi sarežģītāka

Šogad vasaras kafejnīcu īpašniekiem pirms ieceres iesniegšanas Būvvaldē sākotnēji būtu nepieciešams iepazīties ar Ministru kabineta noteikumiem Nr.500 „Vispārīgie būvnoteikumi”, kas nosaka  būvju iedalījumu grupās atkarībā no būvniecības sarežģītības pakāpes. Atbilstoši šim iedalījumam, būtu rūpīgi  jāizvērtē kāda veida būvniecība būs nepieciešama konkrētās ieceres realizācijai, jo atkarībā no būves klasifikācijas veida, Būvvaldē iesniedzama dažāda dokumentācija.

Līdzšinējais saskaņošanas process, kad Būvvaldē ielu tirdzniecības pases saņemšanai iesniedzams tikai iesniegums „Ielu tirdzniecības vietu vizuālā risinājuma saskaņošanai”, šobrīd attiecināms uz iecerēm, kurās vasaras kafejnīcas būvniecībā paredzēts izbūvēt tikai terases bez pamatiem ar saulessargiem un norobežojošiem elementiem vai vienas sezonas vieglas konstrukcijas ēkas bez pamatiem. Savukārt, vasaras kafejnīcas, kas veidotas kā būves – kioski, guļbūves vai kā iepriekš izgatavots no gataviem elementiem  saliekams tipveida būvizstrādājums, atkarībā no paredzētās būves klasifikācijas saskaņojamas, iesniedzot Būvvaldē paskaidrojuma rakstu vai būvprojektu.

Ņemot vērā šīs izmaiņas, Būvvalde jau iepriekš lūdz izvērtēt periodu, kurā iesniedzējs paredzējis veikt komerciālo darbību, jo, ja terasi vai būvi paredzētas izmantot pavasara/vasaras sezonā ziemas/rudens sezonā to nedemontējot, tad šīs ieceres saskaņojamas kā īslaicīgas lietošanas būves  (ekspluatācija līdz 5 gadiem). Būtiski atcerēties, ka iepriekš saskaņoto vienas sezonas būvju termiņš netiks pagarināts uz nākamo sezonu un sezonas beigās šīs ēkas būs jānojauc.

TOP Komentāri

avatar