Valsts prezidents viesojās Alekseja Naumova izstādē

Prezidents mākslinieka pavadībā iepazinās ar jaunākajiem darbiem, kas tapuši dažus mēnešus atpakaļ, vasarā, Dienvidfrancijā, kurp prof. Aleksejs Naumovs bija devies Erasmus programmas ietvaros. Tur tapuši vairāki lielformāta darbi. Izstādes ekspozīcijā aplūkojami arī senāki darbi, kas tapuši dažādās citās pasaules pilsētās un vietās.

 

Rektors prezidentam uzdāvināja mākslas albumu „Aleksejs Naumovs – Iespaidu kolekcija”, kura izdošanai un atvēršanas svētkiem par godu izstāde rīkota. Prezidents, sveicot rektoru, pasniedza pateicības zīmi par sadarbību un ieguldījumu augstākās izglītības attīstībā Latvijā.

 

Izstādes apmeklējuma izskaņā rektors un prezidents pārrunāja turpmākās sadarbības iespējas ar Āzijas valstīm augstākās izglītības jomā. Aleksejs Naumovs Mākslas akadēmiju iepriekš pārstāvējis Valsts prezidenta oficiālajās vizītēs Turcijā (http://lma.lv/index.php?parent=3721), Kazahstānā (http://lma.lv/index.php?parent=3006) un Uzbekistānā (http://lma.lv/index.php?parent=3818), kur slēgti sadarbības līgumi ar augstskolām, tādejādi paplašinot sadarbības iespējas izglītības un zinātnes jomā.

 

Albuma „Aleksejs Naumovs – Iespaidu kolekcija” sastādītāja ir mākslas zinātniece Austra Avotiņa un izdevējs – apgāds „Jumava”. Līdz 12. oktobrim visiem interesentiem ir iespēja izstādes ekspozīcijā aplūkot gan krāšņajā albumā ietvertos, gan neietvertos, ne mazāk aizraujošos darbus. Novembra mēnesī viena no ekspozīcijas daļām būs aplūkojama Vīna veikala zālē.

 

Izstāde ir atvērta darba dienās un sestdienās no plkst. 10.00 līdz 22.00, ieeja bezmaksas.

 

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar