Valsts prezidents Vienības birzī pie Staburaga iestāda ozolu

“Lai arī Staburags dus dzelmē, tas tomēr ir viens no Latvijas simboliem, kas vēsta par mūsu tautas cerībām un ciešanām. Šī vieta ir kā atgādinājums mums un nākamajam paaudzēm par padomju okupācijas laiku, mūsu cilvēkiem un viņu likteņiem. Tas ir atgādinājums par daļiņu zaudētās Latvijas,” atzīmēja Valsts prezidents Raimonds Vējonis, otrdien, 2018. gada 5. jūnijā, uzrunājot klātesošos ozola stādīšanas svinīgajā pasākumā Vienības birzī pie Staburaga.

Valsts prezidents uzsvēra: “Latvijas Valsts prezidentu Vienības birzī stādītie ozoli ir paliekoša dāvana mūsu Latvijai. Katrs ozols, kas te tiek iestādīts, piedzīvos vairākas simtgades un pieredzēs to, kāda Latvija būs nākotnē. Lai šie ozoli, aiznes mūsu tautas gara spēku nākamajām paaudzēm”.

Svinīgais ozola stādīšanas pasākums norisinājās Valsts prezidenta reģionālās darba vizītē ietvaros Jaunjelgavas novadā. Tās laikā Raimonds Vējonis tikās arī ar Jaunjelgavas novada domes priekšsēdētāju Gunti Libeku un novada domes deputātiem, kā arī apmeklēja un klātienē iepazinās ar novadā strādājošo riepu pārstrādes uzņēmumu “VVV Recycling”, zemnieku saimniecību “Ziediņi” un daiļamata meistara Pētera Grauduļa “Daiļamatnieka sētu”.

Foto: president.lv

TOP Komentāri

avatar