Valsts prezidents: Dziesmu un deju svētki palīdz latviešiem pasaulē saglabāt latviskās tradīcijas un valodu

“Dziesmu un deju svētki palīdz latviešiem pasaulē saglabāt latviskās tradīcijas un valodu. Tie sniedz iespēju sastapties latviešiem visā pasaulē un no visas pasaules. Sastapties, lai piedzīvotu īpašu kopību – vienu dejas soli, vienu elpu dziedot kopīgu dziesmu,” uzsvēra Valsts prezidents Raimonds Vējonis, atklājot konferenci “Latvieši pasaulē – piederīgi Latvijai. Dziesmu un deju svētku tradīcijas saglabāšana un attīstība”.

Valsts prezidents atzīmēja, ka Okupācijas laikā ideju par Latvijas neatkarību uzturēja diplomāti ārzemēs, kas nodrošināja mūsu valsts juridisko nepārtrauktību. Savukārt, garīgo nepārtrauktību un kopības sajūtu šajā laikā mums uzturēja Dziesmu un deju svētki. Kopīga dziedāšana palīdzēja saglabāt latviskumu gan bēgļu nometnēs un trimdā rietumu valstīs, gan okupētajā Latvijā un izsūtījumā Sibīrijā.

“Dziesmu un deju svētki spilgti pierāda ikvienam – kultūra ir mūsu nācijas pamats, bet dziesma un deja ir tās centrā. Mums ir būtiski saglabāt Dziesmu un deju svētkus ar to tradīcijām un simbolisko vērtību. Vienlaikus paturot tos atvērtus pārmaiņām,” uzsvēra Valsts prezidents.

Foto: president.lv

TOP Komentāri

avatar