Valsts policija pie uzpircēja atrod 800 zagtus auto spoguļus

Pagājušo ceturtdien Valsts policijas Rīgas reģiona Kriminālpolicijas darbinieki Rīgā aizdomās par noziedzīgā kārtā iegūtu automašīnu sānu atpakaļskata spoguļu iegādāšanos aizturēja 41 gadus vecu vīrieti. Aizturēšanas brīdī pie vīrieša policijas darbinieki atrada tikko iegādātus divus zagtus automašīnu sānu spoguļu pārus.

Apskatot aizdomās turamā automašīnu un veicot kratīšanu viņa dzīvesvietā, tika atrasti un izņemti ap 800 automašīnu sānu atpakaļskata spoguļu stikliņu, no kuriem vien 54 spoguļu stikli bija marķēti. Tāpat izņemts arī liels daudzums automašīnu atdures stieņu uzliku ar parkošanās sensoriem, pieci automašīnu Porsche Cayenne un Volkswagen Touareg priekšējo lukturu komplekti, kā arī 40 800 nelegālās cigaretes ar Krievijas akcīzes markām.

Aizturētais vīrietis jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā. Šobrīd ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 314. panta pirmās daļas – par mantas iegādāšanos, apzinoties, ka tā iegūta noziedzīgā kārtā. Par šādu noziegumu likumā paredzēts sods – brīvības atņemšana uz laiku līdz vienam gadam,  īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs, vai naudas sods. Vīrietim piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Izmeklēšana turpinās. Tās laikā Jūrmalas iecirkņa darbinieki veiks visus nepieciešamos pasākumus, lai noskaidrotu atsavināto spoguļu likumīgos īpašniekus. Tāpat notiek aktīva automašīnu spoguļu zagļu meklēšana.

Valsts policija aicina automašīnu īpašniekus marķēt savu automašīnu spogulīšus, jo tas var palīdzēt izvairīties no sānu atpakaļskata spoguļu stikliņu nozagšanas un operatīvi noskaidrot to likumīgos īpašniekus.

 

Foto: VP

TOP Komentāri

avatar