Valsts policija brīdina – neielaidiet svešiniekus savā mājoklī

Rīgas Zemgales iecirknī vērsās 1928. gadā dzimusi kundze, kurai no dzīvokļa nozagta nauda. Viņa policistiem pastāstīja, ka Pārdaugavā pie viņas piebraukusi tumšas krāsas automašīna BMW. Personas, kas tajā atradās, jautāja, kā nokļūt konkrētā adresē. Kundze svešiniekiem norādījusi virzienu. It kā cenšoties palīdzēt, svešinieki piedāvājuši kundzi aizvest uz mājām. Tuvojoties pensionāres dzīvesvietai, svešinieki lūguši sievietei izmantot  labierīcības. Kundze atsaucās uz svešinieku – viena vīrieša un divu sieviešu – lūgumu. Sarunas laikā ļaundari bija noskaidrojuši vietu, kur pensionāre glabā iekrāto naudu, un, novēršot viņas uzmanību, nozaguši 1200 eiro. Iekrājumu zādzību cietusī kundze pamanījusi tikai vēlāk.

Policija atkārtoti aicina iedzīvotājus būt piesardzīgiem un neuzticēties nepazīstamiem cilvēkiem, nestāstīt svešām personām par savu dzīvesvietu un neielaist svešus cilvēkus savā mājoklī. Tāpat policija aicina neapspriest savu ienākumu summu un tās glabāšanas vietas, tādā veidā izvairoties no situācijām, kad to būtu dzirdējis ļaundaris.

Policija aicina ikvienu būt piesardzīgiem un par līdzīgiem gadījumiem informēt policiju, dodoties uz tuvāko policijas iecirkni vai zvanot – 110.

 

TOP Komentāri

avatar