Valsts policija aizturējusi vīrieti, kurš no balkona nozadzis divus velosipēdus

Naktī uz pirmdienu ap pulksten 01.20 Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Teikas iecirkņa policisti saņēma izsaukumu uz kādu daudzdzīvokļu māju Rīgā, Ieriķu ielā. Zvanītājs informēja, ka no kāda balkona tiekot zagti velosipēdi. Ierodoties notikuma vietā, policisti noskaidroja, ka vīrietis, izmantojot pirmā stāva balkona režģi, bija uzrāpies līdz otrā stāva balkonam, pēc tam pa vienam velosipēdam, uzliekot tos uz pleciem, nocēlis lejā. Likumsargi notikuma vietā aizturēja 1987. gadā dzimušu vīrieti.

Tāpat pie aizturētā vīrieša likumsargi atrada vēl vairākas mantas, tostarp automašīnas magnetolu un dažādas personīgās mantas. Daļa pie vīrieša atratajām mantām tonakt tika nozagtas no kādas automašīnas Žagatu ielā. Nozagtās mantas tika atgūtas un daļai no tām ir noskaidroti īpašnieki, taču atsevišķu mantu īpašnieki vēl tiek skaidroti.

Pret aizturēto vīrieti, kurš jau iepriekš sodīts par zādzībām, ir uzsākts kriminālprocess par zādzību, kas izdarīta, iekļūstot dzīvoklī vai citā telpā. Par šādu noziegumu aizturētajam var draudēt brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Ņemot vērā, ka uz ielām novēroti arvien vairāk velobraucēji un tuvojas aktīvā velobraucēju sezona, policija iedzīvotājiem atgādina par velosipēdu drošību. Lai velosipēds nebūtu viegls guvums zaglim, tam ir jābūt aprīkotam ar kvalitatīvu slēdzeni. Viedokļi par drošāko velosipēda saslēgu mēdz būt atšķirīgi, tomēr biežāk tiek uzsvērts, ka visdrošākā ir izturīga un masīva U-veida slēdzene. To ieteicams novietot pēc iespējas tuvāk zemei, ar atslēgas caurumu uz leju, lai zaglim to būtu grūtāk atmūķēt. Liela uzmanība jāpievērš arī tam, kur savu velosipēdu pieslēdzat, nekādā gadījumā nepieslēdziet pie maziem kokiem, stabiem, stiepļu sētām vai žoga – tos zaglis var viegli nolauzt, pārkniebt vai pārzāģēt.

Tāpat policija atgādina iedzīvotājiem rūpēties par savu velosipēdu drošību arī tad, kad tas netiek lietots. Uzglabājot velosipēdu pagrabā, šķūnīti vai garāžā, ieteicams šīs telpas aizslēgt ar drošām slēdzenēm, kā arī vēlams to pieslēgt ar saslēgu, taču visdrošāk tomēr velosipēdu glabāt mājoklī. Nav ieteicams velosipēdu glabāt uz balkona, jo tad zaglis kāroto mantu var iepriekš nolūkot un nozagt, pat neiekļūstot telpās. 

TOP Komentāri

avatar