Valmieras teātris atklāj sezonu

Jaunās sezonas iestudējumu klāsts ir ļoti plašs. Jau 14.augustā paredzēta pirmizrāde amerikāņu dramaturga Leonarda Gerša lugai “Taureņi ir brīvi”, ko kā diplomdarbu iestudē Latvijas Kultūras akadēmijas Režijas mākslas nodaļas absolvents Reinis Suhanovs.

22. septembrī notiks pirmizrāde vērienīgam Indras Rogas iestudējumam, Borisa Pasternaka Nobela prēmiju saņēmušā romāna “Doktors Živago” dramatizējumam. Tas būs vēstījums par cilvēku un nāciju likteņiem laikmetu griežos.

Sezonas laikā būs izrādes ar klasisku pamatu – Felikss Deičs iestudē M. Gorkija “Vasu Žeļeznovu” ar Māru Menniku titullomā, bet pavasarī viņš uzvedīs izrādi mazajiem skatītājiem, kas reiz jau bijusi Valmierā, “Visām pelēm garšo siers”. Varis Brasla ķersies pie darba, kam atkal būs stingrs ētiskais pamats – Ē.M.Remarka “Triumfa arka”. Mārtiņš Eihe turpinās savulaik iesākto ceļu pie pusaudžu auditorijas un iestudēs Pēra Enkvista “Lūša stundu”, bet sezonas nogalē ķersies pie padomju laikā tapušas komēdijas – Aleksandra Vampilova “Provinces anekdotēm”.

Arī šosezon strādās daudzi jaunie režisori. Reinis Suhanovs kopā ar Mārtiņu Meieru realizēs sen iecerētu sapni – izrādi par Daugavpilī dzimušo pasaulslaveno mākslinieku Marku Rotko. Jānis Znotiņš uzvedīs Harolda Pintera lugu “Siltumnīca”. Interesantu debiju sola Dmitrijs Petrenko, kas uzvedīs Tenesija Viljamsa “Stikla zvērnīcu”, pavisam jaunu cilvēku lomas uzticot pieredzējušajiem aktieriem Rihardam Rudākam un Skaidrītei Putniņai. Pirmo reiziValmieras teātrī strādās arī režisors Regnārs Vaivars ar īpaši aktierim Rihardam Jakovelam uzvestu monoizrādi “Bask@bols” un Ģirts Ēcis ar savdabīgu pasaku pieaugušajiem “Ziema zem galda”. Tā kā būs daudz nopietnu, pat traģiskas ievirzes izrāžu, pretsvaram Inese Mičule piedāvās savu versiju dziesmuspēlei “Meldermeitiņa”.

Gada nogalē tiks svinēta Valmieras teātra 90 gadu jubileja. Atzīmējot šo notikumu, klajā nāks eseju grāmata par iepriekšējo, 90. sezonu, ar fotogrāfa Jura Kmina attēliem, kā arī kompaktdisks ar vēsturiskām un jaunām dziesmām no Valmieras teātra izrādēm.

TOP Komentāri

avatar