Vakar Rīgā atkal notriekti 6 autovadītāju nepamanīti gājēji

16.decembrī, Rīgā  notriekti 6 gājēji.

Visi gājēji notriekti diennakts tumšajā laikā:

Pulksten 07:50 Rīgā, Mīlgrāvja ielā,  automašīna “ Ford uzbrauca 1983. gadā dzimušam gājējam, kurš ar galvas un ķermeņa sasitumiem tika nogādāts slimnīcā, 16:28 Rīgā, Kurzemes prospektā notriekts 1962. gadā dzimis vīrietis, kurš ar galvas sasitumiem un smadzeņu satricinājumu nogādāts slimnīcā.

Savukārt, pēc pulksten sešiem, dažu minūšu laikā  notriekti  vēl 4 gājēji- 1968. gadā dzimusi gājēja notriekta Gunāra Astras ielā un nogādāta slimnīcā ar dažādiem lūzumiem un sasitumiem, 1982. gadā dzimusi gājēja notriekta Brīvības un Lāčplēša ielu krustojumā un ar sistām brūcēm galvā un smadzeņu satricinājumu nogādāta  slimnīcā,  1992. gadā dzimis vīrietis notriekts Ropažu ielā un ar smadzeņu satricinājumu un dažādiem sasitumiem nogādāts slimnīcā, un 1966. gadā dzimusi sieviete notriekta Andreja Saharova ielā un slimnīcā nogādāta ar iegurņa kaula lūzumu.

Šī gada decembra mēnesī ceļu satiksmes negadījumos ir bojā gājuši jau 8 cilvēki, no kuriem 6 ir bijuši gājēji. Decembrī negadījumos dažādas traumas ir guvuši 40 gājēji.

Valsts policija vēlreiz uzsver, ka, neatkarīgi no tā, vai gājējs pārvietojas pilsētā vai ārpus pilsētas, diennakts tumšajā laikā nepieciešams lietot gaismu atstarojošus elementus. Savukārt autovadītāji aicināti, ņemot vērā diennakts tumšo laiku, ceļa seguma stāvokli un laika apstākļus, izvēlēties drošu braukšanas ātrumu un braukšanas  stilu.

Valsts policija

Foto: liepajniekiem.lv

TOP Komentāri

avatar