Vai Rīga var kļūt par dārgāko pilsētu pasaulē?

 

Par godu galda spēles “Monopols” (“Monopoly” – angļu val.) 80. gadu jubilejai pēc 7 gadu pārtraukuma rotaļlietu ražotājs “Hasbro” plāno izdot jaunu vispasaules galda spēles versiju, kur īpašumu lauciņu vietā atradīsies pasaules iecienītākās pilsētas, tostarp arī Rīga. Ikviens pasaules iedzīvotājs katru dienu mājas lapā www.VoteMonopoly.com var balsot par vienu no astoņdesmit pasaules pilsētām, tādejādi veicinot tās nokļūšanu uz jaunās galda spēles laukuma.

 

Balsošana ilgs trīs nedēļas, un rezultāti tiks paziņoti 19.martā, kad tiek atzīmēta galda spēles “Monopols” dzimšanas diena.

 

Kā norāda Rīgas Tūrisma Attīstības Biroja (RTAB) valdes locekle Vita Jermoloviča: “Atcerēsimies, ka pirms vairākiem gadiem Rīga nokļuva uz “Monopola” laukuma kā otrā iekārojamākā pilsēta, taču tagad, pēc vairāku gadu pārtraukuma, mums ir iespēja uzlabot savu pozīciju un iegūt godpilno pirmo vietu. Nokļūšana spēles laukumā ir interesants un radošs veids, kā popularizēt Rīgu vairāk nekā 50 valstīs.  Tā ir laba reklāma mūsu skaistajai pilsētai. Līdzīgi kā citos balsojumos, jāizmanto mūsu patriotisms, kas ne vienu reizi vien ir palīdzējis izcelties uz visas pasaules fona.”

 

Kā zināms, 2008. gada balsošanas kampaņā, pateicoties lielajai balsotāju aktivitātei, Rīga ieguva ļoti augsto otro vietu, piekāpjoties vien Monreālai, kas radīju milzu ažiotāžu pasaules līmenī. Pēc šīs balsošanas kampaņas tika saražoti ap 600 000 spēles eksemplāru, un to izplatīja vairāk nekā 50 valstīs 37 dažādās valodās. Pēc šī panākuma Rīgas vārds noteikti vairs nav svešs pat visnomaļākajā pasaules vietā un Rīga ir viena no iekārotākajām pilsētām, spēlējot pasaulē populārāko galda spēli “Monopols”.

 

TOP Komentāri

avatar