Uzstādīts rekords ar visvairāk vienlaicīgi nosūtītajiem apsveikumiem Latvijai

Rekorda dalībniekiem vietnē www.apsveikumslatvijai.lv bija jāatšifrē novēlējums „Jaunus izgudrojumus un laimīgus cilvēkus!”. Šo Rēzeknes novada Dricānu vidusskolas 5.klases apsveikumu no vairāk nekā 400 iesūtītajiem skolēnu novēlējumiem izvēlējās Valsts prezidents Andris Bērziņš. 

Zibakcijai bija reģistrējušās ap 200 skolu no dažādiem reģioniem. Kopā notikušajā zibakcijā reģistrēti 3861 aplikācijas lietotāji, bet kopējais dalībnieku skaits ir daudz lielāks, ņemot vērā, ka daļa no tām bija  klases. Par zibakcijas vēstnesi kļuva Rīgas Pļavnieku ģimnāzijas 7.klase (pievienotas fotogrāfijas no pasākuma).

Vēl visu novembri ikviens www.apsveikumslatvijai.lv ir aicināts iesaistīties šajā pasaules mēroga unikālajā projektā un nosūtīt savam draugam, radiniekam vai kolēģim savu īpašo apsveikumu Latvijai dzimšanas dienā, kas būs kodēts ar Morzes kodu. Jau šobrīd, izmantojot aplikāciju, ir nosūtīti vairāk nekā 1200 apsveikumi.

Projekta pirmajā posmā līdz 9.novembrim skolas un skolēni iesūtīja savus apsveikuma tekstus, no kuriem Valsts prezidents atlasīja vienu zibakcijai. Skolēni galvenokārt vēlēja ilgu mūžu Latvijai, labu pārvaldību un iedzīvotājus, kā arī daļā apsveikumu bija minēts miers.

”Apsveikums Latvijai” ir unikāls projekts pasaulē, jo apsveikuma sūtīšana Latvijai dzimšanas dienā notiek, izmantojot Morzes ābeci. Turklāt projekta vēstneši Elīna un Vestards Šimkus katru Morzes signālu pārvērtuši klavieru skaņās. Tas ļauj ikvienam noklausīties melodiskus apsveikumus un tos atminēt, kā arī sūtīt savus apsveikumus radiniekiem, draugiem un kolēģiem. Projekts „Apsveikums Latvijai” ir veltījums Latvijai tās 100 gadu jubilejā, un tas turpinās darboties arī citus gadus.

Skolēnu iesūtītie novēlējumi (piemēri)

 

Esi stipra, diža un ietekmīga valsts!

Tukuma E.Birznieka-Upīša 1.pamatskola

 

Paldies par brīvību!

Tukuma E.Birznieka-Upīša 1.pamatskola

 

Lai Latvijā ir cilvēki, kas redz ar sirdi!

Upesgrīvas internātpamatskolas struktūrvienība Valgales skola

 

Drošu roku, skaidru sirdi ceļā uz 100!

Biķernieku pamatskola, 8.klase

 

Lai netrūkst cimdu, kuros ausekli ieadīt!

Rīgas Kultūras vidusskola

 

Taisnīgumu, spēku un bagātību!

Liepājas Raiņa 6. vidusskola, 9.a

 

Izturību Latvijai lielo valstu saimē!

Valmieras Viestura vidusskola, 2.c klase

 

Lai manā Latvijā būtu daudz mīlestības!

Baldones vidusskola, 5.b

 

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar