Ušakovs pārsūdzēs tiesas lēmumu par ierakstu Twitter kontā

“No vienas puses, man un manam Twitter kontam tas ir liels pagodinājums. Konts ticis pielīdzināts masu medijam, sanāk, ka esmu medija īpašnieks. Ceru, ka šis aktīvs nebūs jādeklarē. Pretējā gadījumā arī Valsts ieņēmumu dienests man piemēros sodu. Protams, tā ir reklāma, un tikai par 50 eiro,” norāda N.Ušakovs, “tomēr no šāda pagodinājuma es atteikšos un sodu pārsūdzēšu.”

Rīgas mērs uzsver, ka līdz ar šo spriedumu tiesa apzināti vai neapzināti ir radījusi ļoti bīstamu precedentu. “Ikviens tagad var pārskatīt visu Latvijas iedzīvotāju sociālo tīklu saturu 3. un 4.oktobrī, lai sauktu pie atbildības visus, kas tajās dienas aicinājuši balsot par kādu no partijām.”

“Tad jau pēc loģikas nākamais solis ir sods par to, ka savā Facebook kontā kāds publicē fotogrāfijas, piemēram, ar alu un šašliku. Šādu ierakstu taču var ieraudzīt nepilngadīgie, un to iespējams traktēt kā alkohola reklamēšanu bērnu vidū,” turpina N.Ušakovs. “Vai arī, ja draugiem vēlēšanu dienā nosūtīsi aicinājumu balsot par kādu no partijām – arī tā būs reklāma internetā?”

Konkrētais tiesas lēmums pārkāpj principus, kas nodala privāto telpu no publiskās. Konts sociālajos tīklos ir privātā telpa, ko nevar uzskatīt par masu mediju, piebilst N.Ušakovs.

“Nedrīkst pieņemt precedentu izraisošu lēmumu, pat ja ļoti vajag piespriest man sodu, kas nebūtu mazāks kā Laimdotai Straujumai,” – saka N.Ušakovs.

1

TOP Komentāri

avatar
1 Komentāra topiki
0 Raksta atbildes
0 Sekotāji
 
Vislielākā reakcija
Karstākais komentāru topiks
0 Komentāru autori
Jou Nesenie komentāru autori
jaunākie vecākie vispopulārākie
Jou
Viesis
Jou

Ja reklamēja, lai maksā!!!