Ukrainas karavīrus uzņem Stradiņa Slimnīcā

Balstoties uz izmeklējumu rezultātiem, trīs pacienti turpinās ārstēšanos rehabilitācijas slimnīcā, trīs pacienti turpinās ārstēšanos specializētajā traumatoloģijas slimnīcā, un vienam pacientam vēl tiek veiktas visas nepieciešamās pārbaudes.

Militārajā konfliktā Ukrainas austrumos traumas guvušos pacientus pavadīja Dņepropetrovskas apgabala valsts administrācijas delegācija, kuru sagaidīja Stradiņa slimnīcas valde. Sarunā valdes priekšsēdētājs Dins Šmits teica: „Mēs ik dienas ārstējam ļoti smagus pacientus un Neatliekamās medicīnas centrā vien uzņemam ap 200 pacientiem. Mēs darām savu darbu un esam gatavi profesionāli palīdzēt, lai jūsu pacienti ātrāk atgūtu veselību.”

Delegācija apmeklēja arī Neatliekamās medicīnas centru. Pēc pacientu veselības stāvokļa novērtēšanas Neatliekamās medicīnas centra vadītājs Roberts Spručs atzina, ka visiem pacientiem karā gūtas smagas traumas. Lai arī pacienti jau ir saņēmuši pirmo palīdzību Ukrainā, pacientiem vēl nepieciešams nopietni ārstēties.

Delegācijas pārstāvji pateicās par doto iespēju un atbalstu, ko Ukrainas karavīru ārstēšanā sniedz Latvija un ārstniecības iestādes. Dņepropetrovskas apgabala valsts administrācijas priekšsēdētāja padomnieks Boriss Trēgermans atzina: „Latvija bija viena no pirmajām valstīm, kas atsaucās palīdzības sniegšanai Ukrainai. Un arī šodien mūs lidostā pavadīja bērni, kuri dziedāja Ukrainas himnu. Atbalstam ir milzīga nozīme.”

Latvija jau nodrošinājusi desmit Ukrainā cietušo ārstēšanu valsts ārstniecības iestādēs. Ukrainas pacientu nokļūšanu Latvijā un uzņemšanu Latvijas ārstniecības iestādēs koordinē Ārlietu ministrija sadarbībā ar Veselības ministriju.

Foto: I.Prēdelis

TOP Komentāri

avatar