Ugunsgrēkā Ķeguma novadā gāja bojā sieviete

Plkst. 11.48 VUGD saņēma izsaukumu uz Naukšēnu novada Ķoņu pagastu, kur, saskaņā ar sākotnējo informāciju, ugunsgrēks bija izcēlies katlumājā. Ierodoties notikuma vietā tika konstatēts, ka virs katlumājas dega vienstāvu kokapstrādes ceha bēniņi 200m2 platībā. Šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts plkst. 16.01.

Plkst. 16.22 tika saņemts izsaukums uz Ķeguma novada Rembates pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies kādā dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka divstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva ir izveidojies stiprs piedūmojums un kādā dzīvoklī dega dīvāns un sadzīves mantas 5m2 platībā. Ugunsgrēkā gāja bojā 85 gadus veca sieviete. Plkst. 18.18 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji arī devās dzēst ugunsgrēkus, kuros dega atkritumi, sadzīves mantas, divi dīvāni, durvis, logs, riepu kaudze, koks, automašīna, šķūnis un divas neapsaimniekotas ēkas. Kā arī vakardien ugunsdzēsēji glābēji steidzās dzēst trīs ugunsgrēkus, kuros bez uzraudzības atstāts ēdiens uz plīts bija izraisījis ugunsgrēkus. Divos gadījumos no trim iedzīvotājiem izdevās likvidēt ugunsgrēku pašu spēkiem pirms VUGD ierašanās.

VUGD atgādina, ka  bez uzraudzības atstāts ēdiens uz plīts var kļūt par iespējamās ugunsnelaimes iemeslu. VUGD iesaka ikvienā mājā uzstādīt dūmu detektorus, jo tas ir viens no vienkāršākajiem veidiem, kā laikus pamanīt iespējamo ugunsnelaimi un, līdz ar to, pasargāt sevi, savas mājas un līdzcilvēkus no iespējamām briesmām.

TOP Komentāri

avatar