Turpinot tradīciju, Liepājas mazuļiem dāvinās grāmatu „Mūsu bērns”

Grāmata “Mūsu Bērns” ir veidota kā maza enciklopēdija jaunajām māmiņām un tētiem, lai atvieglotu viņu ikdienu mazuļa audzināšanā, kopšanā, uztura izvēlē un mazulim labvēlīgas vides radīšanā. Tā sniedz daudz un dažādus noderīgus padomus un ieteikumus. Grāmatā ar savām zināšanām un pieredzi dalās tādas pazīstamas speciālistes kā Dina Krūze un Dace Zavadska.

„Šī grāmata vienlaikus ir kā skaista atmiņu klade gan vecākiem, gan bērniem. Pierakstot ikvienu ievērības cienīgu notikumu mazuļa dzīvē un papildinot to ar fotogrāfijām, jūs padarīsiet neaizmirstamu sava bērna pirmo dzīves gadu”, teikts grāmatas „Mūsu bērns” ievadā.

Grāmatā iekļautas tēmas par mazuļa zīdīšanu, ādas kopšanu, vannošanu, papilduzturu, kolikām, zobiņu šķilšanos, vakcināciju nozīmi, drošu vidi, kā arī lasāmi skaitāmpantiņi, dziesmas, dzejolīši,

pasakas un dažādas receptes. Tāpat grāmatā iekļauti interesanti piedāvājumi un ieteikumi no bērnu preču ražotājiem un piegādātājiem, kā arī informācija par dažādiem pakalpojumiem.

Vadoties pēc statistikas datiem par lielo bērnu traumatismu Latvijā, īpaša uzmanība šogad grāmatā „Mūsu bērns” ir veltīta tēmām par bērnu drošību (drošība mājā, ceļojumā, autosēdeklītī, braucot ar riteni, u.c).

Liepājas dome iegādājusies 800 grāmatas eksemplārus. Pēc Liepājas pilsētas Dzimtsarakstu nodaļas datiem pērn, 2013. gadā, Liepājā reģistrēts 761 jaundzimušais.

SIA “West Solutions”, uzsākot projektu “Mūsu bērns”, izvirzīja mērķi, sākot ar 2012. gadu katram dzimušajam bērnam uzdāvināt bērnības grāmatu. Uzņēmums lūdza atbalstu visām Latvijas pašvaldībām tās izdošanai un izplatīšanai. Arī Liepājas dome nolēma atbalstīt šo projektu.

Jau no 2008. gada 18. marta Liepājas dome aizsāka jaunu tradīciju, dāvinot jaundzimušajiem liepājniekiem koka grabulīti lauvas formā. Grabulītis izgatavots no oša koka un apstrādāts ar lineļļu. No 2012. gada jūlija sākuma šim piemiņas suvenīram dāvanā klāt nākusi arī grāmata “Mūsu bērns”.

Atgādinām, ka no 2013. gada 1. janvāra  Liepājā deklarētiem mazuļiem tiek piešķirts arī pabalsts. Pabalsta apmērs ir 150 eiro par vienu bērnu, par diviem vienās dzemdībās dzimušiem bērniem – 300 eiro par katru bērnu, bet par trim un vairāk vienās dzemdībās dzimušiem bērniem  – 1450 eiro par katru bērnu. Pabalstu var pieprasīt no bērna astotās dzīvības dienas, bet ne vēlāk kā sešus mēnešus pēc bērna piedzimšanas dienas.

Bērna piedzimšanas pabalstu ir tiesības saņemt vienam no bērna vecākiem vai personai, kura adoptējusi vai ņēmusi bērnu aizbildnībā līdz 12 mēnešu vecumam. Pabalsta pieprasītāja deklarētajai dzīvesvietai Liepājas pilsētā ir jābūt vismaz 12 mēnešus pirms bērna piedzimšanas. Arī bērna dzīvesvietai ir jābūt deklarētai Liepājā.

Pabalstu noformē un piešķir Liepājas pilsētas domes Sociālā dienesta Sociālo pakalpojumu daļā (E.Veidenbauma ielā 3, 220.kab. tel.63489674). Pabalsta saņemšanai Sociālajā dienestā jāiesniedz iesniegumu un jāuzrāda personu apliecinošs dokuments (pase vai personas apliecība), kā arī bērna dzimšanas apliecība. Sociālo pakalpojumu daļā apmeklētājus pieņem pirmdienās no plkst. 14:00 līdz 17:00, otrdienās no 9:00 līdz 12:00, ceturtdienās no 15:00 līdz 18:00, piektdienās no 14:00 līdz 16:00.

Pabalstu var pieprasīt arī Liepājas pilsētas Dzimtsarakstu nodaļā (Lielā ielā 1a, Liepājā), reģistrējot bērna piedzimšanu (jāiesniedz iesniegums, jāpievieno dzimšanas apliecības kopija).

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar