Turpinās Lielo kapu atjaunošana un labiekārtošana

Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs kopā ar speciālistiem apsekoja Lielos kapus, lai iepazītos ar kultūrvēsturisko pieminekļu atjaunošanas gaitu un jaunumiem saistībā ar iecerētās tramvaja līnijas projektēšanu un paredzamajiem risinājumiem.

27 hektārus plašā Lielo kapu teritorija pirms diviem gadiem nonāca Rīgas domes pārziņā. Teritorijas apsaimniekošanu veic pašvaldības SIA “Rīgas meži”, bet kultūrvēsturisko pieminekļu atjaunošanu veic Rīgas pieminekļu aģentūra.

Kā informēja Rīgas pieminekļu aģentūras pārstāvji, ir veikti kapliču neatliekamie glābšanas un iekonservēšanas darbi, kā arī izbūvēti vairāki pagaidu jumti. Divām kapličām izstrādāti rekonstrukcijas projekti, sastādīta programma 60 nogāzto pieminekļu restaurēšanai un atjaunots Ādolfa Agtes kapa piemineklis.

Tāpat izveidotas vairākas informatīvās zīmes, uz valsts simtgadi sakoptas jaunlatviešu kapavietas un pagājušajā nedēļā atklāta stēla Lāčplēša ordeņa kavalieriem. Tuvākajās dienās sāksies kapavietu trīsdimensiju uzmērīšana.

Savukārt uzņēmums “Rīgas meži” Lielajos kapos vairākās vietās atjaunojis soliņus, kā arī veic ikdienas uzturēšanas darbus, rūpējoties par teritorijas sakārtošanu.

Runājot par plānoto Skanstes tramvaja līniju, Rīgas domes Satiksmes departamenta vadība atkārtoti  uzsvērta, ka tramvaja līnija caur Skanstes apkaimi Lielo kapu teritoriju neskars. Patlaban notiek tramvaja līnijas būvprojekta izstrāde, kuru veic SIA “BRD projekts”.

Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa

TOP Komentāri

avatar