“Tukuma piens” atklājis jaunu ražotni

“Katru gadu ieguldām uzņēmumā vidēji vienu miljonu eiro. Šogad, uzņēmuma 100.jubilejas gadā šis apjoms būtiski palielināts. Tas ievērojami paaugstinās uzņēmuma konkurētspēju gan vietējā, gan eksporta tirgos,” uzskata a/s “Tukuma Piens” direktors Ints Poškus.

Investīcijas jaunajā ražotnē ļaus uzņēmumam attīstīt tādu jaunu produktu ražošanu, kam ir augstāka pievienotā vērtība, piemēram, deserti, krēmsieri, sāļie krēmi. Tāpat uzņēmums ražos presēto biezpienu pilienveida iepakojumā. Modernās tehnoloģijas jaunajā biezpiena ražotnē biezpienu ļaus ražot, neizmantojot roku darbu, tādējādi paaugstināts darba ražīgums un nemainot darbinieku skaitu. Pašlaik uzņēmumā nodarbināti 250 strādājošie.

Kā pastāstīja I.Poškus, kopējā investīciju portfelī ir seši projekti un katrs vērsts savā virzienā. Uzņēmums šogad investējis arī taras pieņemšanas un mazgāšanas iecirkņa modernizācijā un arī jaunās pudeļu pildīšanas līnijās, kuras jauda ir vairāk nekā trīs reizes lielāka, nekā līdz šim uzņēmumā esošajai iekārtai un tagad tā ir viena no jaudīgākajām Latvijā. Arī šajā ražošanas procesā samazināts izmantotais roku darbs. Celtniecības darbus objektā veicis SIA “Amatnieks”.

Šobrīd uzņēmuma eksports veido 15 % no tā apgrozījuma. Ar veiktajām investīcijām eksportu tuvāko gadu laikā plānots pieaudzēt līdz 25 %. Saskaņā ar I.Poškus teikto, jau tagad sadarbības partneri kaimiņvalstī Krievijā, kur galvenokārt realizē “Tukuma Piens” eksportēto produkciju, izrāda interesi par jaunajiem produktiem. Uzņēmumam pienu piegādā ap 250 tuvējās saimniecības. “Iepirkuma cenas nosaka industriālo produktu cenas globālajā tirgū”, uzsvēra pārstrādes uzņēmuma vadītājs: “Pašlaik neredzu neviena cita iemesla rekordaugstajām iepirkuma cenām, kuras, visdrīzāk, līdz pavasarim nesamazināsies.”

A/s “Tukuma Piens” pēc apgrozījuma ir viens no lielākajiem piena pārstrādes uzņēmumiem Latvijā un tam ir vadošās pozīcijas jogurta, skābā krējuma un kefīra segmentos, kā arī ekoloģisko piena produktu ražošanā. Tā direktors uzsvēra, ka ar vērienīgajām investīcijām ražotnē uzņēmums cenšas nostiprināt savas pozīcijas arī biezpiena segmentā.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar