Trīs sildošas alus dzērienu receptes aukstai ziemas dienai

Līdz ar ziemas iestāšanos, var šķist, ka alus sezona ir beigusies, bet šis dzēriens labi iederas arī siltajos dzērienos. Dažādās alus garšas, piemēram, ķiršu vai upeņu, lieliski saskan ar ziemai piestāvošām garšvielām – kakao, kanēli, ingveru. Lai alus cienītājiem būtu alternatīva izvēle ierastākiem siltajiem dzērieniem, “Lielvārdes alus” sarūpējis trīs sildošas alus dzērienu receptes, kas šosezon noteikti jāizmēģina.

Atsvaidzinošs vieglā eila dzēriens

Nepieciešams:

200 ml “Lielvārdes” Klasisks vieglais eils

10 ml ingvera sulas

10 ml citrona sulas

2 tējkarotes medus

Daiviņa apelsīns

dzērvenes

Pagatavošana:

Nelielā katliņa ielej alu, pievieno ingvera un citrona sulu, apelsīna daiviņu un dzērvenes. Ik pa brīdim apmaisot, uzsilda līdz teju vārīšanās brīdim. Lej glāzē, iemaisa medu un dekorē ar apelsīna šķēlīti.

Alus dzēriens šokolādes cienītājiem

Nepieciešams:

200 ml “Lielvārdes” Ķiršu eils

2-3 tējkarotes kakao (šokolādes pulveris)

Nedaudz apelsīna miziņas

Pagatavošana:

Liek visas sastāvdaļas katliņā un uzsilda. Pasniedz, pārkaisot vēl nedaudz kakao. Kakao rūgtums labi kontrastēs ar saldeno Ķiršu eila garšu, veidojot neparastu garšu kombināciju.

Sildošais upeņu stauta dzēriens

Nepieciešams

200 ml “Lielvārdes” Upeņu Stauts

Kanēļa standziņa

Daiviņa apelsīns

Aptuveni 1 cm ingvera saknes

20 ml ābolu sulas

Rozīnes

Krustnagliņas

Kardamons

Pagatavošana:

Katliņā liek krustnagliņas, kardamonu, ingveru, rozīnes un kanēli, pievieno “Lielvārdes” Upeņu Stautu un ābolu sulu, uzsildi līdz gandrīz vārīšanās temperatūrai. Uzsildīto dzērienu lej glāzē, nokāšot biezumus, pievieno apelsīna daiviņu un pasniedz.

TOP Komentāri

avatar