Traģiskās avārijas laikā, vadītājs bijis 2,36 promiļu reibumā

Kā ziņots, 2014. gada 11. martā ap pusastoņiem no rīta autoceļa Taurupe- Zaube 5. kilometrā notika traģiska avārija. Automašīnas “Audi 100” vadītājs netika galā ar automašīnas vadību, automašīna nobrauca no ceļa un ietriecās kokos. Avārijas rezultātā bojā gāja 6 jaunieši. Ekspertīžu laikā noskaidrots, ka spēcīgā reibumā bija ne vien automašīnas vadītājs, bet arī vairāki pasažieri. Lielākais konstatētais reibums ir 3,26 promiles.

 

Kā norāda Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Artis Velšs, ekspertīzes apstiprina jau iepriekš izteiktās bažas par autovadītāju bezatbildību:

“Īpaši traģiski, ka autovadītāji, kuri bezatbildīgi izturas pret auto vadīšanu, sēžas pie stūres alkohola reibumā un būtiski pārkāpj ātrumu, apdraud ne vien sevi, bet arī savus līdzbraucējus un citus satiksmes dalībniekus. Īpaši spilgts piemērs tam ir nesenie traģiskie ceļu satiksmes negadījumi, kuros vienlaicīgi bojā gājuši vairāki cilvēki. ”

 

Tāpat diemžēl jāatzīst, ka situācija uz Latvijas ceļiem šobrīd ir ļoti nopietna.  Neskatoties uz to, ka kopējais ceļu satiksmes negadījumu skaits ir samazinājies no 6304 pagājušā gada 5 mēnešos uz 6078 šogad, ceļu satiksmes negadījumos šā gada 5 mēnešos bojā ir gājuši jau 70 cilvēki, kas ir par 20 cilvēkiem vairāk nekā pagājušā gada 5 mēnešos. Kā redzams, bojā gājušo cilvēku skaits ir palielinājies uz to negadījumu rēķina, kuru laikā gājušas vairākas personas. Kā piemēri minami ne vien negadījums 11. martā, kad bojā gāja 6 cilvēki, bet arī negadījums Jūrmalā, Asaru prospektā, kura rezultātā bojā gāja 4 jaunieši. 

 

 Palielinājies ir arī bojā gājušo gājēju skaits. Ja pagājušā gada 5 mēnešos bojā gāja 18 gājēji, tad šogad to skaits jau sasniedzis 26. Praktiski nemainīgs ir palicis ceļu satiksmes negadījumos ievainoto cilvēku skaits- 2013. gadā ievainoti 1478 cilvēki, bet šogad- 1479.

 

Lai uzlabotu esošo situāciju un izprastu ceļu satiksmes negadījumu iemeslus, Valsts policija jau 2013. gada nogalē  ir uzsākusi sagatavošanās darbus apjomīga pētījuma veikšanai par ceļu satiksmes drošības uzlabošanas iespējām. Pētījumu veiks Valsts policijas Prevencijas vadības nodaļa ar mērķi apzināt dažādus ārējos riska apstākļus, kas veicina ceļu satiksmes negadījumus un sagatavotu vispusīgus priekšlikumus ceļu satiksmes drošības uzlabošanai. Apjomīgajā pētījumā tiks analizēti dati, par pamatu ņemot 2014.gadā notikušos ceļu satiksmes negadījumus. Šobrīd norit darbs pie pētījuma metodoloģijas izstrādes.

 

TOP Komentāri

avatar